Топ 6 на най-често сънуваните кошмари

  • Сподели:
Топ 6 на най-често сънуваните кошмари

Ще разгледаме тези сънища, които пораждат в нас неописуем страх, който продължава да ни държи, дори когато вече сме в будно състояние. Казват, че огромен процент от нещата, които сънуваме са плод на нашата фантазия и нямат никаква допира точка с реалността, но истината е, че има сънища, които се опитват да ни насочат в дадена посока, както и да ни предупредят за предстояща беда, това всъщност са и тъй наречените пророчески сънища, които също са способни да ни изправят косите.

Разберете кои са шестте най-често срещани кошмара, които подсъзнателно продължават да ни преследват дни и месеци, след като сме ги сънували.

1. Падане от високо
На почти всеки втори човек по света му се е случвало да сънува как пада от стръмна пропаст или пък от висока сграда, а когато достигне до земята се събужда облян в пот и разбира се, заедно със страхът, че може би това е било истина. Един от най често срещаните кошмари са свързани със смъртта, както нашата собствена, така и на най-близките ни и скъпи същества, именно тези сънища провокират в нас най-големите ни страхове и ни карат да изтръпнем от негодувание.

2. Вода и удавяне
Вторият най-страшен кошмар, който може да ни извади от реалността, е свързан с водата и начинът, по който тя залива големи градове или пък как се потапяме в океана и след това се опитваме да излезем на повърхността, но без успех. Освен сънищата свързани с потопи, хората често сънуват кошмари с природни бедствия и катаклизми.

3. Болест
Третият най-голям кошмар, който почти всеки човек е сънувал, е свързан с някаква смъртоносна болест, която поставя края на земният му път и го изпраща директно в небесата.

4. Бедност
Огромен процент от хората сънуват, как са достигнали до етап в живота си, в който не разполагат с никакви финансови средства, с които да поемат елементарните си нужди и този страх напълно ги кара да изтръпнат. Когато сънуваме, че губим пари, означава, че съвсем скоро ще се сдобием със солидна неочаквана печалба, но истината е, че този сън успява да предизвика огромен страх в нас, въпреки своето тълкуване. 

5. Убийство
Петият най-голям кошмар, който повечето хора сънуват, е свързан с убийство или самоубийство. Това е наистина шокиращ сън, който би могъл да ни подскаже, че съвсем скоро ще се случи нещо неприятно в живота ни, което ще ни извади от равновесие.

6. Изневяра
Най-често този кошмар го сънуват жените, като почти винаги той буди безпокойство в дамите месеци наред след като са го сънували. Когато сънуваме, че нашия любим човек ни изневерява, всъщност ние подсъзнателно се чувстваме емоционално нестабилни във връзката си или пък това може да бъде плод на прекалено стресов работен ден.

При мъжете този кошмар изниква значително по-рядко и бързо избледнява в тяхното съзнание, докато при жените това може да се превърне и в причина за последващ скандал с половинката. Огромен процент от хората попадат на този кошмар повлияни от своята нестабилна връзка или в моменти на преумора. Тълкуването на този сън се разминава с онова, което сме сънували, тъй като е свързано с предстояща загуба на средства, както и дребни тревоги.