В кои моменти започваме да чувстваме, че не познаваме човека до себе си

  • Сподели:
В кои моменти започваме да чувстваме, че не познаваме човека до себе си

47% от партньорите споделят, че са преживявали подобен етап в своите връзки, в който са се чувствали по един или друг начин сами, излъгани или пък наранени. Обикновено сблъсъкът на характери променя правилата на играта и ни кара да потискаме част от своите мисли, което от своя страна изгражда една бариерна стена между нас и половинката ни. И така, хем живота ни преминава под един покрив, хем всеки е сам за себе си и живее живота, който иска. Това не е някаква измислена история, а е самата истина, която трудно бихме могли да променим.

Освен тази причина за едно разминаване с половинката и охлаждане във връзката съществуват и редица други неща, които напълно променят нашите отношения с любимия човек и ни карат да се чувстваме така, сякаш той е напълно непознат за нас. Например в ситуациите, в които той не се отзовава на нашите проблеми, като до сега сме усещали, че можем да разчитаме на него, но от този момент нещо просто се е променило и партньорът ни вече се е отдръпнал от нас. В огромен процент от случаите партньорите свързват това усещане, че живеем с чужд човек, със стотиците лъжи, които той е изсипал върху нас. Казват, че лъжата може да развали и най здравата основа на всяка връзка и да подкопае завинаги любовта, а това всъщност е самата истина!

Обикновено спестяването на истината и натрупаните лъжи във времето са главният виновник за това партньорите да не се чувстват комфортно в своите връзки и да усещат, че не познават човека до себе си, просто защото до този момент самите те са изграждали във времето един прекалено съвършен и прекрасен образ, който е нямал никакви допирни точки с реалния такъв и оттам се е получило голямото разминаване между илюзията и това, което е този човек в действителност, носещ под мишница своите огромни недостатъци и лъжи. Най-честата причина да се чувстваме самотни, дори тогава, когато се намираме в дълга връзка, се крие във факта, че нашият партньор може би живее съвсем различен от нашия живот, както и прикрива огромен процент от събитията в своето ежедневие с цел да не разберем неговите тъмни тайни, както и да не решим да поставим край на тези отношения.