Златан Ибрахимович & Хелена Сегер: Една любовна история отвъд футбола и славата

  • Сподели:
Златан Ибрахимович & Хелена Сегер: Една любовна история отвъд футбола и славата

Любовната история на Златан и Хелена е всичко друго, но не и обикновена. С разлика във възрастта от 11 години, Сегер, която е успешен предприемач, оказва значително влияние в живота на Ибрахимович, както в личен, така и в професионален план. Двойката е заедно повече от две десетилетия, имат двама сина: Максимилиан и Винсент, но въпреки това никога не са сключвали брак. Ибрахимович споделя, че се възхищава на силата на съпругата си, нейната независимост и елегантност - качества, които според него са били от решаващо значение за дълготрайната им връзка. 

''Във всяка любовна история сексът в началото е чист адреналин, а после става нещо още по-важно, защото свръзва двамата, създава съзаклятничество в двойката, прави я единствена. По някакъв начин футболът допринася за връзката ми с Хелена, защото ни разделя - изпращат ни на лагер, затварят ни в хотел и така желанието расте. Хелена не е ревнива. По-зряла е, с повече опит. Тя ми има доверие. И аз на нея. Не съм от хората, които проверяват мобилния телефон на приятелката си. Когато бях по-млад може и да съм бил, но нашата връзка е стабилна и се основава на голямо доверие и уважение. Без тези елементи няма как да продължи двайсет години.'', пише Златан в книгата си ''Адреналин''.

Първата им среща е вълнуваща и може би леко напрегната, но това бурно запознанство поставя началото на техните отношения.

Хелена Сегер открива, че нейният Mercedes е ''хванат'' в капан от неправилно паркираното Ferrari на Златан. Пред списание Elle Хелена описва случката, довела до конфронтация по следния начин: 

"Беше паркирал направилно своето Ferrari на паркинг в Малмьо, по такъв начин, който пречеше на Mercedes-а ми да излезе. Директно му заявих да го премести веднага. И да, той видя нещо в мен, което му хареса. Тогава бях в кофти настроение и за мен той беше просто един идиот с голям нос и златен часовник."

"Когато се запознах със Златан, той беше на 21 години, а аз - на 32. Разполагах с пари, имах кариера и нямах нужда от футболист, който да ме издържа. Бях независима, а той дори не беше моят тип мъж. Не е лесно да се живее с него, но признавам, че и с мен не е."

Всъщност приликите между двамата се простират далеч отвъд обикновената упоритост. Хелена отразява яростната отдаденост на Златан в собствените си професионални занимания. Същият плам е довел Златан до историческа кариера в клубове като Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед.

Ибрахимович разкрива, че е предложил на Сегер да се сгодят, но тя му е отказала. В своя типичен стил на изразяване, Златан безцеремонно посочва: ''Тя изпусна първия си шанс и второ предложение няма да има.''

''Първите ни години заедно с Хелена бяха лудост, прекрасна лудост. Когато дойде в Амстердам, откри, че в апартамента имам две чинии, една чаша и три прибора. Голямо животно бях. Тя беше по-голяма от мен, по-зряла, по-отговорна. Учеше ме:

- Трябва да имаш поне дванайдет чинии, дванайсет чаши, по дванайсет от всичко.

И излезе да ги купи. Когато подписах договора с ''Юве'', ѝ предложих:

- Ела с мен в Торино. 

А тя:

- Ама кой си ти?''

Златан уважава нейното решение, разбирайки нуждата ѝ от независимост и мнението ѝ за брака. "Тя е силна, наистина силна", подчерта Ибрахимович, изтъквайки ролята на Сегер като опора в тяхната връзка и семейство. Той се възхищава на нейната издръжливост и способността ѝ да отстоява позициите си - качества, които според него правят връзката им още по-стабилна.

"Мисля, че харесвам Златан, защото се съревновавам с него. Моето минало е не по-малко важно. Изградила съм кариерата си с много жертви. Сключването на брак може да наруши чувството ми за независимост. Не искам да ми лепват етикет просто на футболна съпруга на или на победителка в конкурс за красота. Хората нямат представа колко много съм се борила, учила и работила."

След четири години прекрасна химия двойката посреща първото си дете - Максимилиан. Той се ражда на 22 септември 2006 г. А второто им дете Винсент - се ражда на 6 март 2008 г. Като баща Ибрахимович е отдаден родител, който се вслушва в синовете си. Той описва отношенията с децата си, като подчертава желанието си те да намерят своя път в живота и да преследват страстите си заради себе си, а не заради него. Стилът му на възпитание е директен и честен, като самия него. Ибрахимович вярва в твърдата любов и поставянето на високи стандарти - ценности, които се надява да внуши на синовете си.

''Обичам синовете си както нищо друго на този свят. Да ги обичам, означава и да ги закрилям, да се отнасям отговорно към свободата им.''

''За мен Хелена е най-прекрасната жена на света. Така е, нали е с мен. Следи не само всичките ни задължения, моите и на децата, но и всичките ми дейности и инвестиции. Винаги приготвя закуската, обяда и вечерята на децата, кара ги на тренировки, занимава се с това как вървят в училище, разхожда кучетата пет пъти на ден, мие чиниите и пере. Макси и Винсент със сигурност не биха могли да имат по-добра майка. Само благодарение на нея мога да стоя спокойно в Италия, докато семейството ми е в Швеция. Обаче ме е предупредила:

- Когато престанеш да играеш, ще започна да работя отново, а ти ще се занимаваш с децата всеки ден, както правя аз сега. 

Хелена е корава. Ако не беше, нямаше да ме плени и нямаше да издържи толкова дълго до мен. Навършилият четиресет години мъж Златан Ибрахимович е щастлив: имам здраве и всичко, от което се нуждая. Нищо не ми липсва.''