Кевин Бейкън & Кира Седжуик празнуват 35 години брак: ''Чувството за хумор е от решаващо значение''

  • Сподели:
Кевин Бейкън & Кира Седжуик празнуват 35 години брак: ''Чувството за хумор е от решаващо значение''

Поздравления за актьорите Кевин Бейкън и Кира Седжуик!

Звездната двойка наскоро отпразнува 35-ата годишнина от сватбата си, като сподели в социалните мрежи няколко очарователни послания и снимки от времето, когато са се събрали за първи път през 80-те години.

Бейкън отбеляза случая, като публикува стара снимка, на която целува съпругата си по главата заедно с посланието: "35 години се усещат като един удар на сърцето!'' 

Междувременно Кира избра полароид, направен по времето, когато се запознават. "Беше през 1987 г. - на снимачната площадка на "Лимоново небе" - срещнах мъж на име Кевин. Честити 35 години, любов моя", написа тя.

Както отбеляза Седжуик, двойката се запознава на снимачната площадка на адаптацията на пиесата ''Lemon Sky'' по PBS. Кевин казва, че било любов от пръв поглед. 

"Бях поразен", спомня си той. "Помислих си, че тя е невероятна." По онова време Бейкън вече е усетил вкуса на славата благодарение на ролята си на бунтаря от малкия град Рен в танцовата драма ''Footloose'' от 1984 г., но Седжуик не е гледала филма и е леко отблъсната от красивата изгряваща звезда: "Спомням си, че го сметнах за самонадеян, той се имаше за твърде готин. Имах своите резерви." След известно убеждаване от негова страна двамата излизат на среща, на която се смеят в продължение на часове. Кира казва, че това, което е почувствала на следващия ден, я е накарало да разбере, че Кевин е единственият.

"Спомням си, че се събудих с усещането, че се чувствам като у дома си. Осъзнах, че това беше той."
 

След като се сгодяват на Коледа през 1987 г., те се женят в Кънектикът през септември 1988 г. Двойката вече има две деца - Травис Седжуик Бейкън, музикант и продуцент, и Сузи Рут Бейкън, която е тръгнала по стъпките на родителите си и е станала актриса. Неотдавна тя се снима във филма на ужасите "Усмивка" (2022 г.).

Заедно те имат зад гърба си огромна филмография. Бейкън е най-известен с ролите си във филмите ''Footloose'' (1984 г.) и ''Apollo 13'' (1995 г.), докато Седжуик участва в телевизионната драма ''The Closer'', която ѝ донесе награда "Еми" през 2007 г. Неотдавна двамата си сътрудничиха във филма ''Space Oddity'' (2022), режисиран от Седжуик и с участието на Бейкън в една от главните роли. Като високопоставени актьори и двамата открито подкрепят стачката на SAG.

И Седжуик, и Бейкън са много активни в социалните медии, като обикновено публикуват съвместните си приключения и забавни клипчета. Когато не работят, земната двойка обича да се наслаждава на по-спокойните моменти от живота заедно.

"За мен да се разхождаме заедно по улицата и да се снимаме посред нощ все още е приятно занимание", казва Бейкън.

Кира добавя, че умението да се разсмиват един друг е било ключов елемент в 35-годишния им брак. "Чувството за хумор е от решаващо значение. Той е много забавен човек", казва Седжуик.

Междувременно Бейкън споделя, че никога не е виждал съпругата си по-щастлива на работа, отколкото когато е зад камерата. "Тя просто обожава да режисира. Не можеш да бъдеш член на екипа или на актьорския състав и да не бъдеш завладян от нейното настроение и професионализъм", казва Бейкън, който режисира Седжуик във филма ''Loverboy'' от 2005 г.

Относно десетилетния им брак Седжуик казва пред People:

"Това не е лесно. Животът не е лесен. Да създадеш семейство не е лесно. Да живееш в този свят не е лесно. Чувствам се горда с нас, че се поддържаме и подкрепяме толкова години."
 

Виж още