Моника Белучи & Тим Бъртън: любов и червен килим на филмовия фестивал в Рим

  • Сподели:
Моника Белучи & Тим Бъртън: любов и червен килим на филмовия фестивал в Рим

Първият им съвместен червен килим се състоя на филмовия фестивал в Рим, за премиерата на филма "Diabolik dove sei?".

Чакахме ги, няма какво да отричаме. Това, че Моника Белучи и Тим Бъртън са двойка, се знае от известно време и актрисата дори призна, че е много щастлива. Преди червения килим на Римския филмов фестивал 2023 г. все още не е имало официален повод, който да ги е видял в светлината на прожекторите. Следователно един дългоочакван момент, за който с право трябваше да се въоръжим с търпение.

Разбира се, те не се нуждаят от представяне, но си струва да проследим накратко историята на тези две абсолютни звезди, за да разберем как и защо се пресичат пътищата им. Тим Бъртън е американски режисьор, роден през 1958 г. в окръг Лос Анджелис, с неповторим стилистичен почерк. Сред най-големите му успехи са "Бийтълджус", "Батман", "Едуард Ножицата", "Голяма риба" и "Тъмни сенки". Да не говорим, че се подписва под "Wednesday" - телевизионния сериал на Netflix, който излезе миналата година и се превърна в мигновен феномен.

Моника Белучи е родена в Чита ди Кастело през 1964 г. Участвала е в много филми като ''Малена'' (и до днес сцената, в която запалва цигара, е известна на всички), ''Спектър'', ''Заветът на вълците''. Двамата никога не се срещат на снимачната площадка, но се движат в един и същи контекст, за една понякога припокриваща се публика. И двамата идват от много дълги връзки с колеги: Тим Бъртън с Хелена Бонъм Картър, Моника Белучи с Венсан Касел.

Двойката участва в премиерата на филма ''Diabolik dove sei?'' - с режисьори Антонио и Марко Манети - посветен на легендарния комикс герой, създаден от Анджела и Лучана Джусани. Освен Моника Белучи, във филма участва и Мириам Леоне.

Двамата се държат за ръце, усмихват се, раздават много автографи и си правят селфита с феновете. Чувствайки се непринудено в светлината на прожекторите редом с божествената Моника, Тим говори пред микрофоните на RAI и за това какво означава да бъде в Рим с новата си партньорка: "Това е най-прекрасното нещо, което ми се е случвало.'' Такова признание в любов, неочаквано, изпълнено с чувства.

А що се отнася до признанията в любов, Моника също не се пести.

"Много съм щастлива, че срещнах този човек. Това е една от онези срещи, които се случват рядко в живота. Познавам мъжа, обичам го, а сега ще се срещна и с режисьора, започва още едно приключение. Обичам Тим. И изпитвам голямо уважение към Тим Бъртън", каза тя пред Elle France.

И отново пред Harper's Bazaar España: "В Тим открих прекрасен дух, впечатляваща душа, човек, с когото да споделя света на мечтите. Той е прекрасен".