10 качества, които всички богати хора притежават

  • Сподели:
10 качества, които всички богати хора притежават

Ето десет качества, които притежават богатите хора.

1. Богатите хора винаги знаят какво искат.

Те достигат своите цели на всяка цена. Те знаят, че на 35 ще имат един милион и това ги кара да работят много упорито. Но докато достигнат до този милион, те години наред са си поставяли малки и последователни цели, за да осъществят постепенно големите.

2. Богатите хора работят много, но го правят с кеф и енергия.

Когато те работят го правят на 100%, но богатите умеят и да си почиват. Това което правят в момента е най-важното нещо за тях. Те живеят в настоящето, а не в миналото или бъдещето.

3. Те вярват в това, което правят и затова толкова лесно заразяват другите с идеите си.

Погледнете биография на Ричард Бренсон. Той се е откроявал като фантастичен мотиватор още докато е бил беден студент. Намирал е хора, които да работят за него само заради определена идея, която е имал. Хората като него умеят да ви накарат да бъдете отдадени на каузата, заради самата кауза.

4. Богатите хора поемат рискове и имат топки да действат дори ако в името на успеха се налага да престъпят закона.

Един моя приятел милионер стартира бизнеса си, когато дядо му, който е бил стоматолог му остави наследство от 15 кг златни корони за зъби. Проблемът беше, че короните бяха в Европа, а внукът му трябваше да ги вкарва в Азия минавайки всички граници без да декларира това злато. Няколко пъти се опитваха да го убият за това, но той се справи и така стартира бизнеса си. В момента притежава империя в Африка и Азия.

5. Богатите хора умеят да продават своите идеи и да убеждават.

Те фанстично умеят да продават и говорят само за това. Имат фокус и постоянно и упорито убеждават другите, че се нуждаят от продуктите, които предлагат. Ярък пример за това са основателите на Макдоналс и Уолт Дисни. Десетки пъти и двама са били отхвърляни, но въпреки това не са се отказали да преследват идеите и именно затова в последствие наистина успяват.

6. Те поставят себе си преди всичко останало и не биха жертвали себе си в името на другите.

Ако започнат да го правят много бързо ще престанат да бъдат богати. Да, повечето богати хора са доста егоистични и много упорито борят за всичко, което имат. За да си известен актьор трябва да бъдеш по-добър от всички други.

Ако имаш бизнес трябва да пребориш конкуренция. Стийв Джобс беше отказал да признае заслугата на инжинерите, които разработили операционната система на продукта му. Човекът развил Макдоналс излъгал братята Макдоналдс и така никога не им изплатил до края техния процент и т.н.

7. Богатите хора умеят да пробиват в най-трудните ситуации и продължават, там където другите се отказват.

Те се борят до последно. Когато всички казват «не» точно това мотивира богатите да се борят. Те просто не приемат "не" за отговор.

8. Те умеят да казват "не", когато това ги отклонява от целта и да казват "да" на това, което ги води в правилната посока.

9. Те умеят да делегират и да инвестират.

10. Те са готови да спестяват от ненужните неща, за да имат капитал и да започнат своя бизнес.

Да, с времето те харчат, но в основата винаги стоят спестявания и много лишения.