10 неща, които правят жената идеална в очите на мъжа

  • Сподели:
10 неща, които правят жената идеална в очите на мъжа

Известният американски коментатор Гейбриъл Сейриг събра стотици изследвания на учени, свързани с онова, което впечатлява мъжете у нежния пол и сумира 10 най-най-най-неща, будещи вълнение според проучванията.

1. Светли очи

Публикация в De Femmes разкрива проучване сред 900 мъже за това какъв цвят на очите е най-привлекателен за тях. 40% от анкетираните господа предпочитат яркозелени или сини очи пред всички останали нюанси.

2. Нежност

Същият тест показа, че силната половина на човечеството се стреми отчаяно да получи от жената... Не, не секс и не вкусна вечеря, а нежност! 46% от мъжете в изследването са сложили това качество на първо място, на второ място е женският ум, на трето - чувството за хумор.

3. Парфюм

Оказва се, че мъжете си губят ума по аромата, който излъчват жените и свързват нейната душевност с него. С други думи, парфюмът не трябва да бъде само органично продължение на момичетата, но също така и в хармония с миризмата на мъжа. Улавяйки тази тенденция, много марки пускат ароматите в двойка - за него и за нея, които са като две половини на едно цяло, сближават и пораждат "химия" помежду им.

Един от първите, подкрепили тази съблазнителна тенденция, е Yohji Yamamoto, която пусна колекция от аромати за двама. Сред най-привлекателните ухания за мъжете са изтънчените нотки на лимон и бергамот, розов пипер, жасмин, пачули и мускус.

4. Извивки

45% от анкетираните 2000 мъже от учени от британски университет си признали честно, че обичат, когато има какво да видят и докоснат. Съзнанието им се вълнува от секси извивки на тялото и те са готови дори да си затворят очите за няколко допълнителни килограма. Твърде слабите жени са съблазнителни в очите на само 34% от анкетираните.

5. Женственост

50% от мъжете са потвърдили отдавна известната истина, че жените в пола и на високи токчета са тяхната най-голяма слабост. И това не е само заради късата пола, но е цялостен образ на женствеността. Например, по-малко от 10% от анкетираните казват, че харесват момичета в спортен екип.

6. Трапчинка на брадичката

Невероятно, но факт - 42% от мъжете са луди по трапчинката на женската брадичка. 23% обожават жените с лунички, 21% си падат по бенките над горната устна (като на Синди Крауфорд) и по-малко от 6% нямат нищо против жената да има пиърсинг на лицето.

7. Французойки

Проучване на Harris Interactive разкрива, че в своите сексуални фантазии мъжете си се представят в обятията предимно на французойки. Представителките на други националности не са толкова атрактивни.

8. Разпусната дълга коса

В мъжкото въображение перфектната приятелка има дълга спусната коса. 58% от мъжете предпочитат тази визия и само 9% са гласували за коса, изпъната назад в стегната конска опашка или плитка.

9. Брюнетки

Господата предпочитат блондинки? Оказва се невярно. Според проучване на психолози за Scandinavian Journal, 53% от мъжете избират жени с тъмна коса за стабилен и щастлив брак.

10. Инициативност

Скандинавско изследване разсея още един мит – за предпочитаните плахи и пасивни жени. 60% от мъжете са готови да свържат живота си с дами, които не се страхуват да поемат инициативата. Не се толерира нахалството, а силните и самоуверени характери, които не се страхуват да поемат отговорност.