10 отличителни черти на готиния мъж

  • Сподели:
10 отличителни черти на готиния мъж

Много често чуваме, че някой е много готин мъж. Но какво всъщност означава това?

Да си готин мъж е съвкупност от качества, които правят впечатление на останалите и ги кара да те харесват. Не е задължително да си богат, красив, с две висши образования, с огромни мускули, обезкосмен или с модерна брада... Ключът се крие в поведението, в характера и в отношението към хората около теб.

Освен че държи на думата си и може да се разчита на него, готиният пич има още предимства, с които печели околните. Ето 10 от тях, които не са подредени по важност и с които не се изчерпват неговите качества. Но са сред отличителните му черти...

Той знае какво иска

Много е важно един мъж да знае какво иска – от живота, от връзката си, от работата си. Набележете си цели и ги следвайте, както и не позволявайте на никого да ви казва какво да правите, когато става въпрос за вашите страсти и мечти. Знаейки какво искате и стремейки се към постигането му, това дава сигурност и на човека до вас.

Той е кавалер

Да бъдеш кавалер е огромен плюс – да отвориш вратата на дама, да й подадеш ръка, когато слиза по стълби, да отстъпиш място на жена или възрастен човек, да помогнеш на някого, ако падне... Тези и други подобни жестове се забелязват и правят добро впечатление. А не изискват голямо усилие!

Той удря с думи, а не с ръце (освен ако не е в реална опасност)

Използвайте остроумието и интелекта си за решаване на проблемите, а не насилието. Тук говорим за моментите, в които това е възможно, а не когато наистина е необходима сила. Джентълменът знае как да си поеме дъх, да "набие" с думи, след което да се отдалечи. Всеки може да се сбие и да нарани, но това не го прави Мъж.

Той може да се извини

Хубаво е човек да разбира силата на истинското извинение. Необходимо е само да кажеш: "Моля те, прости ми" - това може да премести планини. Няма нищо срамно или недостойно да поискаш нечие извинение. Ако наистина си сгрешил, разбира се.

Той впечатлява с отношението си към околните

Готиният мъж знае как да се държи с хората – с жените, с родителите си, с приятелите си, с познати и непознати. Той има уважение към всеки и с това привлича добро отношение към себе си. Просташкото поведение, особено към жените, никак не му се нрави и той знае, че в това не е неговата сила.

Той умее да дава и да помага

Тук не говорим за пари и богатство. Става въпрос за даване на внимание, на любов, на време, на емоции, правенето на изненади, умението да превърнеш нечий ден в по-добър и усмихнат. Давайте и помагайте на семейството си, на приятелите си, на партньорите си, на хората, които заслужават. И не търсете нищо в замяна – ако помагате от сърце, то се връща.

Той може да прави комплименти

Но не плоски и груби, а джентълменски. Безценно е да направиш комплимент на една дама, без значение дали става въпрос за гадже, съпруга, майка, баба или непозната жена. Не е нужно това да се случва всеки ден или по няколко пъти дневно, защото граничи с неискреността. Открийте нещо дребно и кажете, че е прекрасно. Жената ще остане поласкана.

Той умее да слуша

Научете се да изслушвате. Всеки човек има нужда да бъде чут и вие ще спечелите, ако умеете да бъдете добър слушател. Просто слушайте, не е необходимо да казвате мнението си, да давате съвети, освен ако изрично не ви ги поискат.

Той не хленчи и не е страхлив

Постоянното хленчене и оплакване не е типично за готиния мъж. По-скоро той е смел, не е страхлив и ако нещо му тежи, той ще го сподели с близък човек. Но в никакъв случай това не се случва ежедневно и не занимава всеки със своите проблеми.

Той не клюкарства и не прави интриги

Това не е привидно за готиния пич. Той знае какво представлява, какво може и не гледа в чуждата паница. Интригите не са неговата сила и дори не харесва хора, които постоянно обсъждат другите, завиждат им и злобеят. Това нито е мъжкарско, нито джентълменско, нито се харесва на жените. Все пак това си е тяхна запазена марка :)

Абе, готин мъж...