10 ценни съвета за жени, минали 30-те

  • Сподели:
10 ценни съвета за жени, минали 30-те

Страхотно е да минеш 30 години - млад си, но не си малък. Помъдрял си, но не си остарял.

Предлагаме ви 10 ценни съвета, подходящи както за дами, които вече са минали 30 години, така и за такива, които съвсем скоро ще ги навършат. И не забравяйте – просто живейте и бъдете щастливи!

1. Ценете взаимоотношенията си

Като млада и развиваща се дама, най-вероятно имате натоварено ежедневие. Работите много, радвате се на готините си колеги, но все по-често не ви остава време за истинските ви приятели. А може би имате и семейство – съпруг и дечица, които постоянно искат вниманието ви да е върху тях?

Колкото и да сте изтощени, опитайте се да отделяте нужното внимание и време на най-близките си. Поддържайте връзка с родителите си, с брат си или сестра си, не пропускайте важните моменти в живота на приятелите си. Правете го редовно и не забравяйте, че това са хората, които винаги ще бъдат до вас.

2. Не бързайте, бъдете търпеливи

Това се отнася за всичко в живота. И както казват старите хора „Всяко нещо с времето си”. Не бързайте да израствате в кариерата на всяка цена, не бъдете припряни във връзките си. По-добре е да изчакате малко, но нещата да се получат качествено и да сте истински удовлетворени.

Все пак недейте да отлагате прекалено много, защото рискувате да не постигнете някои от важните неща в живота си.

3. Работата не е всичко

Да постигнеш успех в работата си и да изкачваш стълбичките в кариерата е страхотно, но не забравяйте да живеете. Не посвещавайте цялото си време, целия си живот на работата. Прекарвайте свободното си време със семейството си, с приятелите си, пътувайте, гледайте филми, забавлявайте се. Не забравяйте да живеете!

4. Щастие с пари не се купува

Безспорно парите са много важни в днешно време, но те не правят всичко. Бъдете щастливи, правете и близките си щастливи, радвайте се на малките неща от живота, за които не са необходими пари. Оценявайте всеки щастлив момент, който ви поднася живота и му се наслаждавайте. Отново и отново.

5. Никой не е перфектен

Бъдете себе си и не се опитвайте да подражавате на момичетата от кориците на лъскавите списания. Те далеч не са перфектни, а може би пък искат да имат вашия живот... Всеки има недостатъци и ако не можете да се справите със своите, просто ги приемете и живейте в хармония с тях. Това сте вие!

6. Опитът е най-добрият учител в живота

Проба-грешка. Отново. И отново. Всичко е опит и чрез него успявате да научавате уроците на живота и да извличате ценни поуки, които не сте открили в учебниците. Колкото повече опитвате, толкова повече ще знаете.

7. Не се сравнявайте с другите

Тя има по-богат мъж, другата има по-красив мъж, тя е по-тънка от мен, другата има по-хубава коса... И какво от това? Гледайте себе си и вървете по своята пътечка. С подобни сравнения няма да постигнете нищо повече от това да се заредите с негативни емоции или дори да се депресирате. Искате ли го, това с какво ще ви помогне? Живейте собствения си живот и бъдете щастливи с това, което имате.

8. Провалът е път към успеха

Не всичко се постига от първия път. Грешките, неуспехите, дори провалът са уроци, които са ви от полза. Те са крачка към успеха и извървите ли този път сами, много по-лесно ще задържите това, което вече имате. Защото знаете какво ви е струвало да постигнете желаните резултати.

9. Вслушвайте се в това, което ви казва сърцето

Всеки ни учи да слушаме разума си, но е добре да чуваме и сърцето си. Понякога е трудно да решим на кое да заложим – на разума или на емоциите, но трябва сами да усетим кое е по-подходящо точно в този момент. И въпреки всичко – не забравяйте сърцето.

10. Смейте се, колкото се може повече

Смехът е много важна част от живота. Правете това, което ви кара да се смеете искрено. Радвайте се на живота, обграждайки се с хора, които ви карат да се забавлявате. Смехът е терапия, която се отразява добре на всеки.

По материали от lifehack.org