11 типа личности на Новото време – разберете кой тип сте вие

  • Сподели:
11 типа личности на Новото време – разберете кой тип сте вие

В света, в който живеем днес, ние сме разпределени на няколко типа личности, които коренно се отличават една от друга. Докато за едните от особена важност е материалното благосъстояние, за другите на първо място са духовните ценности.

Различните хора имат различни представи за живота, разбирания, вярвания, цели и мечти. В Новото време и 21 век, хората значително са се променили, изградили са твърди обвивки, под които всъщност се крие силна душевност. И докато едни се стремят да се доберат до материалното, други мечтаят за духовен мир.

1. Работохоликът
Стреми се винаги да поставя професионалните си амбиции пред всичко останало. Този тип човек е продуктивен и конкурентоспособен. Обладан е от желанието да печели на всяка цена и да се издига на професионално ниво. Той е истински добър в своята сфера на развитие и никога не спира да се самоусъвършенства.

2. Романтичната душа
Този тип човек е изгубил представа за пространство и време. Той е особено чувствителен, артистичен и извисен над света, в който живеят всички останали. Той е раним и преживява всяка несполука прекалено емоционално.

Неговата висша цел е да намери сродна душа и да се наслади на истинската любов. Той е посветен на красотата от съвършените преживявания, като раждане, секс, любов и мечти. Този тип подхожда творчески към живота и винаги се старае да помага на страдащите и по-слабите.

3. Асоциалният 
Този тип всячески се стреми да поддържа емоционална дистанция. Той се е откъснал от останалите хора, за да избегне излишни усложнения, излишни въпроси и емоционални сценки. Когато е сам, всъщност той се чувства силен - претенциите, ангажиментите и животът на другите, наистина отегчават този тип.

Асоциалната личност никога не се привързва към хора и предмети. Този тип е отдръпнат интелектуалец, който смята останалите хора за по-нисши създания и докато е затворен в своя неприкосновен замък, той гради отшелнически живот. Почти никога не допуска близко до себе си други хора, а чувства като любов, отдаденост и привързаност, за него просто не съществуват.

4. Хипохондрикът
Този тип е така обладан от мисълта за бактерии, болести, зарази и вируси, че мозъкът му не успява да работи на друга вълна. Страхът да не се разболее е по-силен от самият него. Този тип държи на своето здраве до такава степен, че е способен да посяга към нестандартни методи, за опазване на своето здраве. Този човек изпитва неописуемо силен от страх да не се разболее - нито той, нито някой от неговото близко обкръжение.

5. Дяволът
Този човек е хитър, подмолен и преследва своите цели докрай. Той е способен да посяга към лъжи, хитрини и емоционален тормоз над другите, за да постигне своите цели. Той е същински дявол, използващ болката и страданието на другите за собствена изгода и колкото по-нещастни са хората около него толкова по-добре се чувства този личностен тип от самия себе си. Неговият живот преминава в сплитане на интриги, лицемерие и лъжи.

6. Нищо неправещият
Той се страхува да поеме инициатива и да изпробва нещо ново. Страхът от провал, кара този тип да не прави нищо. Той никога не се ангажира с никакъв вид работа и задължения, защото смята, че няма нужните сили, да се справи с тях и да ги довърши докрай, точно поради тази причина не си прави труда, въобще и да ги започва. Животът на този тип преминава под покровителството на родителите, които го обгрижват до дълбоки старини.

7. Владетелят
Той е силен, честен и покровителствен. Винаги се застъпва за по-слабите, както и за своите близки. Той умее да поема отговорност за своите постъпки. Силен е и не се притеснява да дава воля на гнева си. Владетелят проявява уважение, както към своите близки хора, така и към своята конкуренция. Той се радва на живота, умее да се забавлява, да обича, да живее истински.

8. Вечният секретар
Този човек действа, винаги под команда – няма собствена мисъл и цели. Винаги изчаква да му се дадат точни инструкции за нещата, които трябва да направи. Този тип е непрекъснато раздвоен и трудно може да вземе решения, за каквото и да било.

Този човек познава нуждите на останалите по-добре, отколкото своите собствени. Той е предимно съветник и наблюдател, който гледа живота как преминава през него от страни. Неговият личен живот се върти предимно около пристрастяването му към алкохол, храна и телевизия. 

9. Вълкът в агнешка кожа
Той се стреми да получи възхищението на останалите и използва всякакви непозволени средства, за да го постигне. Той е манипулатор в работата и сред близките си хора, притежава стотици лица и има по едно за всеки човек, навлязъл живота му. По душа този тип е интригант, който се облагодетелства на гърба на останалите хора. 

10. Борецът за правда
Той е честен и справедлив, умее да измерва реално своите недостатъците и положителни черти. Настроен е оптимистично към всеки човек, животинка и растение. Неговата откровеност и добронамереност, описва точно чертите от личността му. Този тип държи на честната игра, без прикрити намерения и ножове в гърба.

Той е открит с всички и винаги казва това, което мисли, без да се притеснява от гнева на останалите. Този тип остава винаги верен на своите чувства и възгледи. Не спира да се бори за справедливост и мир. Не обича интригите, лицемерието и злобата, всячески се стреми да промени хората около себе си и да изгради свят, изпълнен с хармония и любов.

11. Мързеливецът
Този тип предпочита да се радва на живота, но за сметка на другите. Той не е способен да полага усилия, за да подобри стандарта си на живот. Винаги чака нещо да му падне отгоре или намира варианти да припечели лесни пари. Този тип става хитър и подмолен, когато стане въпрос за материални придобивки, иначе не би си мръднал пръста да свърши, каквато и да е било работа.

Него наистина го мързи, предпочита да се излежава и забавлява. Този тип никога не успява да изживее един пълноценен и щастлив живот, защото съзнанието му остава завинаги детско и чакащо някой друг да го обслужва и да удовлетворява всекидневните му нужди и капризи.