15 цитата за раздялата

  • Сподели:
15 цитата за раздялата

Истината е, че връзките са трудни и вече никой не си прави труда да ги задържи и да ги поправи. За всички е по-лесно просто да намерят някой нов. Но ако беше толкова лесно да намериш сродна душа, щяхме непрекъснато да прескачаме от връзка във връзка.

Понякога раздялата е нужна, но понякога се оказва най-лошото решение, което някога си взимал. Въпреки това нещата се променят, времето лети, винаги има утре. Може би има някакво трагично очарование в това да не знаеш кой всъщност е твоята съдба.

1. "Да кажеш "Обичам те, но..." е като да кажеш "Не те обичам изобщо"."

2. "Той изкара най-лошото от мен и беше най-доброто, което ми се беше случвало."

3. "Не мога да жертвам самоуважението си за любовта ти. Можеш да си задържиш любовта, аз ще си задържа самоуважението."

4. "Независимо колко силно желаеш някого, ако сърцата ви вървят по различни пътища, ще трябва да продължиш напред сам."

5. "Мислех, че той трябваше да е осъзнал по-рано, че важните хора в живота не се появяват много често и че трябва да ги задържиш, когато го направят. Може би бях по-умна от него през цялото време, защото винаги съм го знаела."

6. "Той и липсваше вече толкова дълго, че това чувство беше станало част от нея. С всеки изминал ден липсата се отдалечаваше от сърцето и. Един ден се събуди и осъзна, че липсата беше там, но болката я нямаше. Да ти липсва някого без болка се търпеше. Болката, стигаща до главоболие, беше нетърпима."

7. "Най-тъжното е, че най-болезнените сбогувания са неизречените и тези, които никога са били обяснени."

8. "Птиците пеят дори когато светът е изпълнен с мъка. Не зная защо и хората не могат да направят същото."

9. "Идва момент, в който вече не ти пука дали има светлина в края на тунела или не. Просто ти е писнало от самия тунел."

10. "Връзките са като счупено стъкло. Понякога е по-добре да го оставиш счупено вместо да се нараниш, докато се опитваш да залепиш парчетата."

11. "Някои хора остават с някого, когото вече не обичат или/и той също не ги обича, само защото не искат да имат причина да ревнуват от човека, който в края на краищата ще бъде с него/нея, ако те го напуснат."

12. "Любовта не те напуска, поне не изведнъж. Тя се прокрадва отново, карайки те да мислиш, че може да бъде друго, и трябва да си напомняш всички причини, поради които най-вероятно няма да е."

13. "Когато нещата се разпадат, всъщност се подреждат."

14. "От нейното мълчание трябва да се страхуваш повече, отколкото от нейните думи."

15. "Ако нямаше любов, нямаше да се чувстваш разочарован. Щеше да чувстваш безразличие."