20 ценни житейски урока, които трябва да запомним

  • Сподели:
20 ценни житейски урока, които трябва да запомним

1. Щастието идва отвътре. Прекарваме прекалено много от живота си, търсейки външно одобрение, което ни убягва. Оказва се, че всичко се крие вътре.

2. Бъди благодарен за всичко. За доброто, за лошото. Целият ти живот е безценен дар. Удоволствието, болката – всичко е част от него.

3. За да бъдеш верен на себе си, не можеш да правиш всеки около теб щастлив. По-добре е да рискуваш да не те харесат задето живееш истински, отколкото да те обичат, но да се преструваш.

4. Светът е нашето огледало. Това, което харесваме в другите е отражение на това, което обичаме в себе си. Това, което ни разстройва у останалите е силна индикация за това, което трябва да търсим в себе си.

5. Всеки идва на този свят с някаква цел. От теб зависи да приемаш уроците на живота. Колкото по-трудно е, толкова по-важен е урока.

6. Никога не приемай нещата лично. Това, което останалите правят е отражение на случващото се в техния живот и вероятно няма нищо общо с теб.

7. Перфекционизмът е илюзия. При това болезнена. Отпусни се. Цели се към съвършенство, но си позволявай грешки и да бъдеш щастлив независимо от всичко.

8. Свали капаците. Не се съсредоточавай само върху собствените си цели и желания, защото ще изпуснеш красотата на живота и хората около теб. Светът е зашеметяващо красив, когато си отворил широко очи.

9. Важна е не крайната цел, а пътуването.

10. Прошката не е за другия човек. Тя е за теб, за да получиш мира и свободата, които заслужаваш. Прощавай бързо и често.

11. Всички имаме невероятна интуиция. Когато се научим да стоим и слушаме, можем да открием много първична мъдрост.Слушай тихия шепот на сърцето си. То знае пътя.

12. Остави душата ти да блести! Бъде автентичен. На света няма никой друг като теб. Скочи в истината, живей и дишай така, както само ти можеш.

13. Ние не познаваме границите. С постоянство и упоритост можем да постигнем всичко.

14. Не вземай живота твърде насериозно. Никой не се измъква жив от него. Усмихвай се. Бъди смешен. Рискувай. Забавлявай се.

15. Обгради се с хора, които те обичат и подкрепят. Ти също ги обичай ги и ги подкрепяй. Животът е твърде кратък, за да не го правиш.

16. Имай големи и красиви мечти. Преследвай ги страстно. Но и не се вкопчвай с всички сили в тях. Бъди готов да плаваш по течението на живота.

17. Кажи "да!" на всичко, което те радва. Кажи "не!" на всичко, което не те вълнува. Времето е най-ценния ти ресурс и никога не можеш да си го върнеш. Използвай го разумно.

18. Понякога надрастваме приятелствата. Не означава, че те са лоши. Просто тръгвате по различни пътища. Когато започнат да ви нараняват или да ви дърпат назад, освободете се.

19. Страхът често е добър индикатор за това, което наистина искаме и имаме нужда в живота. Нека той да е компасът ти и се наслаждавай на приключенията, към които те води.

20. Показвай на любимите си хора, че ги обичаш и цениш. Никога не можеш да прекалиш. Твоето време, присъствие, любов и истинска загриженост са най-големият подарък.

Източник: Myvelikoturnovo.com

Снимка: seekactlove.com