2022 г. - една ангелска година на сърцето, на любовта и мъдростта и на Христовото съзнание

  • Сподели:
2022 г. - една ангелска година на сърцето, на любовта и мъдростта и на Христовото съзнание

Учим се да упражняваме свободната си воля, да отваряме сърцето си и да се жертваме в името на любовта.

Предстои светът да разбере, че не трябва да се управлява от пари, а от любов. По традиция, в навечерието на Новата година, световноизвестният астролог и кабалист Гал Сасон гостува в София.Той е утвърден автор и духовен учител с многобройни последователи в Европа, САЩ и Близкия изток, а България е в сърцето му, защото баща му е от Варна. Вече повече от двадесет години води семинари по кабала, астрология и мистицизъм. Автор е на редица книги. Първата от тях е „Едно желание може да промени вашия живот“, която е преведена на повече от осем езика и се ползва с подкрепата на Негово Светейшество Четиринадесетия Далай Лама.

Гал Сасон представи в София новата си книга "Астрологията прогноза 2022. Жертва в името на любовта", изнесе лекция, проведе и два семинара. Той е изкусен разказвач с пространни познания по астрология, кабала, източни духовни и мистични практики, нумерология, митология и психология. Създава в книгата си широкоформатна представа за духа и тенденциите през 2022 година. Предлага елегантно и интригуващо съчетаване на познание от класическата западна астрология, идеи и прозрения от Изтока. Подготвя ни за предизвикателството да посрещнем една година, в която ще се учим да упражняваме свободната си воля, да отваряме сърцето си и да се жертваме в името на любовта.

След като коронавирусът обхвана света, България е първата страна, която посещавам, каза Гал в наше ТВ-предаване. България има особено важно място в сърцето ми, защото моята баба е живяла в миналото във Варна. Затова се чувствам винаги добре дошъл в страната ви. Правя прогнози за нейното бъдеще с особено чувство и вълнение. България е разположена върху удивителна земя и Сатурн ще помогне тя отново да разцъфне, което вече е започнало.

Предстои Юпитер и Сатурн да навлязат в дома на парите и на талантите. Двете планети в момента се движат едновременно. Първо ще дойдат парите в страната ви. Ще се повдигне самочувствието на българина. Когато Иисус Христос се е родил, Юпитер и Сатурн също били в съвпад. Освен това, 2022 г. е със сбор 6. А шестицата, според Кабала, е сърцето и Христовото съзнание.

Докато 2021 г. беше по китайския хороскоп под знака на бавното и твърдоглаво животно Бика (Вола), 2022 г. от 1 февруари ще премине под знака на Водния тигър, който е връзката между огъня и водата, между женската и мъжката енергия.Той носи страст, която ще помогне на света да излезе от стагнацията. Но проблем през 2022 г. ще бъдат наводненията.

Урокът, който имаме да научим от  коронавирусната пандемия, е единството и обединението. Дори в световните войни, които сме преживели, не са били замесени всички държави. За първи път в историята на човечеството всяка страна, всяко място на планетата изпита еднакви симптоми, еднакви страхове, рестрикции и ограничения. Но така всички станахме едно цяло..

През 2021 година в България навлезе светлина в тъмния тунел, страната се освободи  от Сатурн, а през 2024 г. ще се освободи и от Плутон. Тогава духът на Водолея ще я изцели напълно.

Това, през което България минава, се случва веднъж на 84 години, настъпва време за революция, разклащане на лидерски позиции и пълна промяна, време за пробуждане, осъзнаване и отговорност. Юпитер и Сатурн навлизат в Дома на парите. И в България ще се зароди добра финансова енергия, както и подчертано свободна воля. Това ще даде добри плодове, свързани с повече инвестиции, финанси, иновации.

България минава през Урановия период на 84 години. А Уран е Жрецът, Глупакът, който разрешава проблемите чрез хумор и смях, чрез това да се смеем на себе си, да не сме толкова сериозни.Уран е обратното на комунизма - всички са различни, уникални, индивидуални. Учи ни да не следваме тълпата, вижда надеждата в младите.Уран дава много посоки, скокове, затова имахте толкова много избори. Но не е важно правителството, а това вие да управлявате живота си, да правите скок във вярата в себе си, да бъдете с вдъхновение вътре в Бога.

Цифрата 2, повтаряща се три пъти в 2022 г., в картите Таро също има подобно влияние. Тя е Висшата жрица - най-високата духовна женственост, която вижда Бога в чистата Му реалност. Двойката е най-близо до Божественото /1/, отразява го като в огледало - нещо като селфито на Бог, подчерта знаменитият астролог.

Гал Сасон обяснява, че в Кабалата 2 може да има положителен и отрицателен смисъл, хем сломява единството, хем двойката е половинката на цялото и говори за щастливото обединяване на две неща. То е и числото на съмнението. А обобщеният символ на 2022 г. е самовглъбяване, самочувствие. Тя ще носи и символа на Уробороса - Змията, захапала опашката си, който свързва началото с края, свързва Ин и Ян - водата и огъня, женското и мъжкото начало. Докато шестицата, която е сборът на трите двойки в започналата година,  е Христовото съзнание в Кабала. А Христос е жертва за свързване, затова всички ще жертваме нещо свое, за да се свържем помежду си, да отворим сърцата си, да станем по-алтруистични.

Малко по-задълбочено и детайлно разглежда характерностите  на двойката Учителят Петър Дънов.  Той казва, че в нея има и доста безпорядък, защото числото 2 показва движението на човешкия живот отзад напред към очовечаване - от един висш свят се влиза в един низш свят. Затова тя е и число против човешката личност, затова винаги трябва да се умножава. А тъй като числото 2 представлява жената, не трябва да се произнасяме за неговия характер,  не се казва нито добро, нито лошо, както Бог не се е произнесъл за втория ден от сътворяването на света.

2 е число на красивите, мъчни и прогресивни процеси. То е незавършен процес. Всички спорове се дължат на чис­лото 2. Въпреки това, двойката е и приложението на Любовта, представлява и божествената съкровищница - богатствата, които Бог раздава. Но там, дето има богатства, всякога има и спорове, има егоизъм, неразбиране и т. н.

Затова е най-трудното число. За него дори Бог не се е произнесъл. А докато Господ не се произнесе, работата му ще бъде незавършена. И ще продължава да бъде фатално и скандално число, винаги ще взема, но няма да дава. Хем те изгаря, хем помага, може да разрешава и спорове. Учи да се оценява даденото. Впряга всички на работа и казва, че ако не се учиш, ще се мъчиш. Най-мощното число - врата, през която можеш да влезеш и да излезеш.

 2 е и число на Мъдростта, закон на любовта и носител на еволюцията на нещата, въпреки че е неустойчиво и че няма равновесие. В любовта двойката има нежно и меко проявление, винаги е готова да отстъпи крачка назад и да е в сянка на партньора си. Живее вечно в страх да не нарани човека, когото обича и е зависима от него. Много чувствителна, самата тя също лесно ранява, Двойката се нуждае от много любов и търси одобрението на човека до себе си. Лесно се обижда, особено ако е критикувана, може да стане много рязка, когато е обидена и нещастна. Често се чувства самотна и неразбрана. Двойката е много крехка натура. Склонна е да се жертва в името на любовта си, дори да загуби своята индивидуалност, но в един момент може да изпадне в самосъжаление, че е давала повече, отколкото е получавала.

Числото 22 пък мотивира за съсредоточаване върху правилните неща в живота и запазване на баланса, но с третата двойка той доста се разклаща. Както трикракото столче не е като четирикракото. Когато числата се повтарят, това носи нещо мистично, загадъчно и непознато за нас, доуточнява Дънов. Повтарящите се числа са напомняне за значимостта на нещото, което се крие в тяхната символика. Предупреждават за нуждата от заострено внимание.

Повторенията на числата не са просто съвпадение, нито въпрос на случайност, а ясен символ на синхронизма и прикриването на по-дълбоко послание, идващо от духовния свят, разкривайки скритите тайни. Трите двойки в Новата година активират и голямата клетъчна памет, стимулират я, напомнят нещо забравено.

В  нумерологията 2022 година се нарича ангелска година, поради наличието на трите двойки, които са мощни ангелски числа. Затова тя ще мотивира хората да правят добри дела, да отдават внимание и грижа на другите, да проявяват милост, състрадание, хуманност. През 2022 г. светът ще бъде управляван от шестицата /сборът от трите двойки/. А тя означава здрава основа, поемане на отговорност, креативност, смелост, амбиция. От друга страна, наличието на три двойки, ясно загатва, че трябва да постигаме успеха сами, защото числото 2 символизира и самодостатъчност. Това съвпада и с енергията на Водния Тигър, който подкрепя независимостта. Годината ще бъде изключително необичайна и балансирана, тъй като трите двойки са идеално съчетани помежду си.

Шестицата носи и цялостност. За шест дни Бог създава света. На шестия ден разпъват Христос на кръста и краят настъпва на шестия час. Старо земеделско правило е, че 6 години земята трябва да се обработва, а на седмата да се остави да почива. Числото 6 фигурира често като два триъгълника, вместени един в друг, което образува шестолъчната звезда на Давид. Числото 6 се явява и върху дрехата на Дева Мария, и върху короната й. Освен това, шестоъгълник намираме и в природата - върху изумителните пчелни пити с формата на снежните кристали.

През 2022 г., според астролозите, световната политическа ситуация ще стане по-остра и неразбираема. Някои съюзи можели да се  разпаднат, но ще бъдат създадени нови. Ще се доближим още повече до разбирането, че светът не трябва да се управлява от пари, а от любов. Ще достигнем до ново духовно ниво.

Нострадамус също е споменал малко за 2022 г. Неговите прогнози са за финанси. Той казва, че най-голямата сила ще рухне. Но може би това трябва да се тълкува като срив на долара или еврото, или отслабване на Китай.

2022 година ще бъде също и под егидата на Златорогия Бик, според славянския календар. А той диктува свои собствени правила и зорко следи всеки един от нас да ги спазва. В славянския хороскоп има  16 тотемни животни, като 15-то е Златорогият Бик. Неговото управление е много по- различно от предишното на Петела. По-замислено и бавно е, но решително и отговорно. Вещае добро здраве и раздяла с токсичните хора и с токсичните привързаности, следването на принципите на другите хора. Трудности ще има за вятърничавите индивиди, които не са придирчиви във взаимоотношенията и са способни на предателство.

Но 2022 г. ще носи просперитет за всеотдайните, за работещите за доброто на другите и на семейството. Ще бъде време за изграждане на силни брачни двойки. Тя ще носи успех и на  мечтаещите за деца, на самотните сърца, които търсят истинската любов. Бикът се отличава с добро здраве, неуморност и силна енергия, но и от добра почивка. За бика е най-добре да черпи сила и вдъхновение от собствения си дом, създавайки в него място на силна позитивна енергия. Препоръчително е да се следи благосъстоянието дори на най-здравите хора, да се активизира физическата дейност, да има опазване от претоварване и емоционално изгаряне, защото периодът е затишие преди идването на решителните действия.

Бикът обича също подробното  плануване, разумното харчене на пари и строго наказва измамниците и мошеници. Той не носи късмет на онези, които са свикнали да хвърлят прах в очите, да се обграждат със скъпи предмети и да живеят над възможностите си. Успехът ще се усмихне и на тези, които инвестират пари за уреждане на семейното гнездо: закупуване на недвижими имоти, строителство и придобиване на парцели.

Въпреки че все още преминаваме през доста трудности, допълни астрологът Гал Сасон, трябва да видим и ползите в тях.  Така и 20-те години на миналото столетие, с корени в пандемията от испански грип, ни донесоха джаза, киното, автомобилите, квантовата физика, духовното пробуждане, в т.ч. идеята за синхроничността, телефоните и радиото. По същия начин, сега ни предстои възраждане на изкуството, литературата и науката. През идните години ще станем свидетели на подем и новаторство, най-вероятно в сферата на изкуствения интелект (особено като се  има предвид транзитът на Уран в двойствените Близнаци през 2026-а), квантовите компютри (с преминаването на Плутон във Водолей през 2024-та), на нови видове развлечения и на революция в музиката и философията.

Трябва да сме доволни, че живеем във вълнуващи времена на исторически промени. Но вместо да чакаме промяната да дойде сама, трябва да я потърсим и „случим“. Време е за план, дисциплина и концентрация, за да се посветим на промяната в живота си, дори да се чувстваме като риба на сухо, защото сме излезли от зоната си на комфорт.

При преминаването през трудните времена най-същественото е да се научим на приемане, твърди Гал Сасон. Неслучайно, думата „кабала“ на иврит също означава приемане. Трябва да приемаме всичко, което се случва около нас - самота, страх, загуба на пари, на приятели, членове на нашите семейства. Да се научим да наблюдаваме всичко, сякаш от птичи поглед - от погледа на Бог… Това не означава, че не трябва да тъгуваме, но колкото повече приемаме и разбираме, че това е било необходимо, толкова по-лесно ще преминем на следващото ниво.

Така че, скъпи приятели, имаме всички причини да живеем така, както Вечността живее. И както ни съветваше Ваклуш Толев: С творящо прозрение и мъдрост да осъществяваме предназначението си пред необятната космичност, даряваща ни с неизживяна още приказност.

Автор: Лияна Фероли