24 съвета - как да подобрим връзката си и взаимоотношенията с другите

  • Сподели:
24 съвета - как да подобрим връзката си и взаимоотношенията с другите

 

  1. Трябва да придобиете способност да споделяте с останалите хора.
  2. Да се научите да работите с останалите в екип.
  3. Да знаете кога е подходящо да предизвикате другия. Да го окуражите или вдъхновите.
  4. Да осъзнавате вашите нужди и тези на партньора ви във връзката и как да ги задържите здрави и смислени.
  5. Да бъдете отворени и честни със себе си и с другите във всяка ситуация, като помните, че  това не означава, че трябва да казвате всичко, което знаете. Отвореността и честността във взаимоотношенията ви позволяват да откриете нови истини.
  6. Да бъдете самите себе си, ако трябва да промените своята личност или да се насилите да бъдете други, когато сте с някого - това ще създаде невероятно напрежение  и ще донесе негативни енергии.  
  7. Да бъдете справедливи и почтителни с другите хора, независимо дали може да ги понасяте или не.
  8. Да споделяте задълженията във връзката така, че и двамата да усетите, че сте допринесли за нея. Това означава да правите неща един за друг, да се слушате един друг, да отделяте време един с друг.
  9. Не стоварвайте всичките си проблеми върху другия и не му позволявайте той да прави това с вас.
  10. Да имате смелостта да останете с другия при несъгласие и в тежки периоди. Не бягайте, когато стане трудно. Можете ли да си представите как се е чувствал Исус като е седял на Тайната вечеря, знаейки, че един от неговите ученици ще го предаде, а другите ще се бият кой от тях къде да седне с Него в небесното царство?
  11. Да се учите да обичате без привързване, като развивате безусловна любов. Това не означава, че трябва да се примирявате с всичко, което се случва. Това означава да развивате освобождаваща любов. Въпросът, който трябва да си задавате, е ,,Мога ли да позволя на този човек да си отиде, ако това е най-доброто и за мен и за него”?
  12.  Не позволявайте да бъдете хипнотизирани или управлявани от друг, бил той любим приятел, гуру или какъвто и да е. Вие сте отговорни за своята лична сила.
  13. Учете се да се свързвате, както със сърцето си, така и с главата си. Любовта не е достатъчна. Ние имаме отговорности, предназначения, които трябва да осъществим, а понякога ги пренебрегваме, поради прекалената си отдаденост на някоя връзка.
  14. Признайте, че макар взаимоотношенията да съществуват вечно на нивото на душата, в конкретния живот те могат да бъдат краткотрайни или продължителни. Ако връзката приключи това не значи, че няма да видите този човек отново. Това просто означава краят на тази глава. Ако се вкопчите упорито във всяка връзка ще задържите собственото си развитие.
  15. Ако сте във взаимоотношения с някого, не се изтощавайте като се опитвате да разгадаете кармата или целта на връзката. Живейте и бъдете в нея и ако понякога става много трудна, тогава може да пожелаете да откриете други цели. Винаги анализирайте препятствията  посредством самия живот.
  16. Поддържайте приоритетите си правилно. Помнете, че ви е необходимо да обичате себе си на второ място след по-голямата сила на Вселената, а след това другите така, както бихте обичали себе си.
  17. Не ограничавайте приятелствата си само до една или две личности. Ние сме във време на разширяване и имаме нужда да се свързваме с много хора, от различен тип и от най- различни възрастови групи. Изолация може да бъде необходима веднъж и за кратко, но продължителността тук не е здравословна.
  18. Не се втурвайте към секса. Може да угасите енергията си в сексуалната област и да приключите с краткотрайните връзки. По-добре е първо да се развиете като приятели, достигайки стабилност и дълбочина във връзката преди да решите дали искате да поемете такъв ангажимент, който включва секс.
  19. Учете се да виждате Бог и другите, а не другите като Бог.
  20. Учете се наистина да възприемете другите като хора, а не като продължение на самите вас.
  21. Граденето на общност на съвместен живот - това е обичайната цел на съпружеската връзка.
  22. Не се опитвайте да прекъсвате приятелствата между другите. Ако го правите, вероятно вие ще бъдете изоставените.
  23. Негативните мисли или чувства спрямо другите могат да бъдат почувствани съзнателно  или несъзнателно. Опитайте се да не запълвате главата си с тях.
  24. Когато наистина сте свързани с някой, на духовно ниво, ще усещате как душите ви танцуват над вас.