28 начина да подобрим взаимоотношенията си

  • Сподели:
28 начина да подобрим взаимоотношенията си

Животът е толкова лесен, единствените, които го правят сложен, сме самите ние. – Конфуции

Почти две десетилетия назад в миналото, когато питах дядо ми за съвет за моята връзка, той каза: "В момента спри да се опитваш да намериш подходящата жена, а се опитай да се превърнеш в правилния човек". Това беше всичко, което той ми каза преди баба ми да дойде.

Този малък съвет веднага промени начина, по който аз третирах себе си и другите. В действителност той постави основите за всички здрави връзки, които съм имал през годините, включително и отношенията ми с роднини и приятели.

В крайна сметка взаимоотношенията започват първо вътре в нас. Когато ние се стремим да подобряваме себе си, ние подобряваме нашите взаимоотношения и с другите. Когато спрем да правим грешните неща и започнем да правим правилните, нашите отношения стават много по-лесни.

Което означава, че е време да…

1. Обичайте и уважавайте себе си.

Себеуважение и себелюбие. Има причина всички да започват със "себе". Вие не можете да ги получите от никой друг.

2. Започнете приемането и възприемането на недостатъците си.

След като сте приятели с недостатъците си, никой не може да ги използва срещу вас. Обичайте себе си! Простете на себе си! Приемете себе си! Вие сте и това е началото и края… не се извинявай и не съжалявай.

3. Спрете да се сравнявате и състезавате с другите постоянно.

Вземете една стъпка в даден момент и не сравнявайте напредъка си с този на другите. Ние всички трябва сами да пропътуваме своите собствени разстояния. Не забравяйте да давате пространство и на другите да сторят същото.

4. Започнете да възприемате другите каквито са.

Не забравяйте, че взаимоотношенията се въртят около две неща: първо, оценяване на приликите и второ, зачитайте различията.

5. Не бъдете безчувствени.

Винаги изразявайте чувствата си, колкото е необходимо. Ако не можете да кажете блага дума, по-добре не казвайте нищо.

6. Започнете да показвате любовта си.

Не просто да го казвате, нека вашите действия говорят сами. Прекрасно е когато някой показва грижа, а това е лесно. Понякога най-малката акт на любов може да заеме голямо пространство в сърцето на някого. За да направите някой щастлив, дайте му три неща: внимание, обич и признателност.

7. Спрете да съдите.

Колкото повече съдите, толкова по-малко показвате любовта си. Лесно е да критикуваме хората за настоящето и миналото, но вие ще бъдете изумени, колко по-лесно е да подарите на другия просто една усмивка, вместо да пораждате болка и сълзи. Това, което човек показва на света, е само една малка част скрита от погледа и по-чест тя е облицована с пукнатини и белези, които отиват чак до основата на душата. Никога не съдете. Научете се да признавате и уважавате чувствата на другите.

8. Правете добрини.

Това е необходимо и от значение. Винаги помагайте на тези, които имат най голяма нужда от вас. В един свят, пълен с хора, които не се интересуват, бъди този, който се интересува.

9. Не позволявайте един тъмен облак да заличи цялото небе.

Радвайте се на малките неща днес. Не позволявайте глупаво, малко ежедневно отчаяние да се намесва във вашите взаимоотношения. Просто направете всичко възможно. Живей просто. Обичай щуро. Говори честно. Работи усърдно. След това пусни това, което е трябвало да бъде.

10. Започнете да правите това, което на вас ви харесва.

Не забравяйте, ако ви пука твърде много, какво мислят другите хора, по този начин винаги ще бъдете като затворници. Не можете да живеете целия си живот за някой друг. Понякога трябва да направите това, което е точно за вас, дори и ако някой не е съгласен.

11. Спрете винаги да се налагате.

Понякога ние трябва да изберем да бъдем в грешка, не защото ние наистина не сме прави, а защото ценим нашите взаимоотношения и те са над нашата гордост.

12. Започнете да питате: "Ще нараня ли този, който ме интересува?"

Основното е, че не можете да запазите същите взаимоотношения с някой, който си наранил и да очаквате да ви обича и уважава.

13. Спрете да се фокусирате върху външната красота през цялото време.

Фокусирайте се върху вътрешната красота. В крайна сметка хората не са толкова красиви, колкото изглеждат, ходят или говорят. Те са красиви като те обичат, като се грижат за вас и като споделят с вас. Също така, малка формула, която да имате в предвид за себе си: самостоятелност + увереност + честност = красота

14. Започнете да забелязвате малките неща.

Давай вниманието си за тези, които ви интересуват. Това е хубаво, когато един приятел си спомня всеки малък детайл за вас. 

15. Спрете да правите неща, които ви напрягат или бъдете търпеливи.

Нека хората да решат за себе си. Готовността да чакаш е признак на истинска любов и приятелство. Всеки може да каже, че го е грижа за теб, но не всеки ще ви чака.

16. Започнете да използвате гласа си, за да вдъхновявате другите.

Нека с гласа си да вдъхновяваме хората всеки ден толкова много, че те да мислят за себе си, "Аз съм толкова щастлив, аз имам такъв добър живот." Нека гласът ни да бъде нещо, което разпалва пожара у другите, дори когато ни боли. Нека гласът ни да бъде този, който те чуват в мечтите си, който им казва; вие сте толкова обичани, вие сте специални и достойни.

17. Спрете да приемате нещата лично.

Каквото и да става в една връзка, просто не приемайте нещата твърде лично. Нищо, което другите правят не е заради вас. Това е заради тях. Действията им са пряк резултат от техните мисли, чувства и емоции.

18. Започнете да признавате грешките си.

Много отношения не успяват, защото прекарват повече време, като изтъкват грешките на другия и нямат достатъчно време, наслаждавайки се един на друг. Така че, не забравяйте, че всеки прави грешки…Ако вие не простите на хората, не очаквайте от тях същото.

19. Престанете да бъдете драматични.

Прекарвайте по-малко време в клюки за проблеми и повече в това да помагате на себе си и на другите за разрешаването им. Не придавайте на хората излишна драма и не създавайте своя собствена.

20. Започнете да прощавате на себе си за болката, причинена в миналото.

Хората могат да бъдат по-щастливи, отколкото можете да си представите, но ние също така трябва и да прощаваме. Да забравят това, което било горчиво в миналото и да продължат напред.

21. Спрете да позволявате на вашите очаквания да пречат на любовта ви.

Любовта е просто приятелство без неоснователни очаквания. Тя е разбирателство, взаимно доверие, както и ангажимент за споделяне и прощаване. Това е лоялност през добри и лоши времена. Очакването урежда за по-малко от съвършенство и прави надбавки за човешките слабости.

22. Започни да си честен за това как се чувстваш.

Не забравяйте, че този, който е честен не винаги има много приятели, но винаги има правилните.

23. Спрете да губите време с тези, които непрекъснато ви омаловажават.

Не позволявайте на никого да ви кара да се чувствате, че не заслужавате добри неща да се случват в живота ви. Вие заслужавате да бъдете щастливи. Вие заслужавате да живеете вълнуващ живот. Не позволявайте на никого да ви забравя. Обградете се с хора, които ви правят по-добър човек. Хора, които ви вдъхновяват да бъдете себе си.

24. Спрете да търсите одобрение от всички.

Кажете си: "Аз съм този, който съм и вашето одобрение не е необходимо." Просто бъдете самостоятелни и нека правилните хора заобичат реалността ви. Намерете хора, които са щастливи и горди по начина, по който с те и вие.

25. Спрете да повтаряте "Да", когато искате да кажете "Не".

Понякога трябва да се поставят ясни граници, затова се научете да казвате "Не".

26. Започнете да общувате ясно.

Не се опитвайте да прочетете мислите на други хора и не правете така, че другите се опитват да прочетат вашите. Повечето проблеми, големи и малки, в рамките на семейството, приятелството или бизнес взаимоотношения, започват с лоша комуникация.

27. Помагайте на другите.

Най-успешните хора в най-успешните взаимоотношения търсят начини да помагат на другите. Най-успешните хора ще попитат "Нуждаете ли се от помощ?"

28. Започнете да живеете на 100% с честността.

Не изневерявайте. Бъдете верни. Бъдете мили. Постъпвайте правилно! Това прави живота по-малко сложен. Честността е в основата на всичко успешно. Когато нарушите правилата на честността, каните сериозни усложнения в живота си.

И накрая, не забравяйте, че добрите отношения не само се случват, те отнемат време, търпение, ангажираност и двама души, които наистина искат да работят, за да бъдат заедно.

Източник: EvoLife.bg