5 любопитни неща за Бени Хил

  • Сподели:
5 любопитни неща за Бени Хил

Всеки един от нас, роден преди 90-те, със сигурност знае или поне е чувал името на британския комик Бени Хил. Шоуто му беше въплъщение на абсурден хумор и поредицата от забавни случки, като разбиваше рейтинга навсякъде по света, където се излъчваше.

Частният живот на Бени Хил е бил мистерия за тези около него, имал е малко приятели, но колегите му казват, че никога не е бил самотен, а доволен от собствената си компания. Никога не е бил женен, макар че е предлагал брак на три жени. Никога не е притежавал и собствена къща или кола. Предпочитал е да живее под наем, живял е цели 26 години в голям апартамент на Куинсгейт, близо до Българското посолство в Лондон. После се е преместил в по-малък апартамент в Тедингтън, близо да Темс Телевижън, където се е снимало шоуто му и където умира от бъбречна недостатъчност на 20 април 1992 г.

 

High View Art представя факти от живота на Бени Хил, които може би не знаете:

 

1. Алфред Хоутърн Хил

Въпреки че влезе в историята като Бени Хил, истината е, че това е сценично име, което той приема, когато започва кариерата си в шоубизнеса. Истинското му име е Алфред Хоутърн Хил. Преди да влезе в телевизията, той е работил на много места, включително е бил доставчик на мляко, шофьор, оператор и дори е свирел на барабани в група. Благодарение на дядо му, човек, с когото е бил много близък и който му е оказал голямо влияние, Бени започнал да играе на сцените на малки театри, след което да разсмива хората на  бизнес вечери и клубове.

 

2. Полиглот

Бени Хил е неуморен пътешественик, отдаден на френската Ривиера, като едно от местата, които е посещавал най-често е Марсилия. Многократните му пътувания до галската страна му позволяват да научи френския език и да го овладее до съвършенство. За разлика от други свои сънародници, които проявяват много по-малък интерес към изучаването на езици, Бени Хил показва страхотни способности, тъй като освен английски и френски, той владеел немски, испански, италиански и холандски.

 

3. Скъперник

Въпреки че е един от най-известните и най-скъпоплатени актьори в Обединеното кралство, Бени Хил не обичал хората, които прахосват парите си. Той е бил изключително пестелив човек. Дори никога не е имал собствен дом, а е живеел под наем. Не е имал и личен автомобил, а е ползвал на лизинг. Не инвестирал много пари в дрехи и предпочитал да износва старите си, вместо да си купува непрекъснато нови.

 

4. Успехът на шоуто

Шоуто на Бени Хил без съмнение направи своя автор известен в целия свят. Той е и един от най-дълго работещите звезди в историята на телевизията. Неговото шоу започва да се излъчва през януари 1955 г. и приключва чак през май 1989 г., като е използвало различни формати през годините. Шоуто е излъчено в над 140 държави, а през 1971 г. достига пиковата си аудитория, над 21 милиона британци гледат шоуто.

 

5. Почитатели

Работата на Бени Хил в телевизията бе харесвана от много хора, а почитателите на актьора се увеличават с всяка една изминала година. Сред големите почитатели на Бени Хил е единственият и неповторим Чарли Чаплин, за когото Хил признава, че му е бил идол като дете. Редовен зрител на шоуто му е бил и легендарният Крал на поп музиката Майкъл Джексън, както и британският актьор Сър Майкъл Кейн.