5 вътрешни усещания, които не трябва да игнорираш

  • Сподели:
5 вътрешни усещания, които не трябва да игнорираш

Вътрешно чувство, интуиция и още какво ли не… Няма значение как ще го наречеш и дали изобщо ще даваш име на това, че понякога просто знаеш, че нещо е така, макар и да противоречи на всякакъв "здрав разум".

Често пъти обръщаме гръб на интуицията си точно, защото зад едно усещане не стоят доказателства, те тепърва се появяват. В тези 5 случая е най-добре просто да ѝ се доверим:

1. Не се чувствам добре
Това, най-просто казано, е начинът на тялото ни да ни накара да забавим малко темпото, да обърнем погледа си навътре, а не в посока милиардите задачи от списъка си, които имаме да свършим. Това е неговият начин за комуникация. И то не толкова с цел да сме ефективни в динамичния свят, а за да се съхраним. Донякъде свързано с това е и:

2. Просто усещам, че това е правилно
Не знам защо, няма и нужда да знам, просто усещам, че това е нещото, което е необходимо в тази ситуация, че имам нужда от това.

3. Това изглежда опасно
И не, не става въпрос за това, да си стоиш непрекъснато вкъщи или в познатата ти зона на комфорт изобщо, а просто за усещане, което те кара да си по-предпазлив. Напълно възможно е да усещаш ситуация, която иначе на ниво разум изглежда безумно опасна, като нещо естествено, като нещо, което по-скоро те кара да летиш и разцъфнеш, отколкото да се свиеш в панически страх.

Но има и такива, в които сякаш стомахът ти се обръща, чувстваш, че нещо не е наред и по съвсем естествен начин това води до реакцията "бий се или бягай". Това е просто начинът, по който да се предпазиш, като предупредителен знак е. И ти го знаеш :)

4. Трябва да помогна на този човек
Не защото ще мога да разказвам за това, защото ще бъда обявен за герой, защото ще ми се върне помощта, защото ще ми бъде благодарен или каквото и да е…
А защото искам, защото чувствам нещо в себе си, което ме тласка напред, без да се замислям за последиците (хубави или лоши).

5. Това просто ми идва по естествен начин
Без препрепрепрепрепреанализиране и премисляне, когато примерно имаш дилема за разрешаване, отговорът по естествен начин достига до теб. Отвори достатъчно съзнанието си, за да го приемеш. 

5 вътрешни усещания, които не трябва да игнорираш

Не обръщай гръб на интуицията си. Снимка: reddit.com