7 вдъхновяващи мъдрости от Уил Смит

  • Сподели:
7 вдъхновяващи мъдрости от Уил Смит

Наричат го най-силния актьор на планетата. Това е един от малкото истински звезди, които могат да ни научат на доста неща, да ни дадат страхотен пример и да ни вдъхновят жестоко!

Ще ви запозная със 7-те железни стълба за успех на един от най-успешните живи актьори на нашето време, а именно Уил Смит.

1. Невежество 

Всички са невежи, но само на различни теми.

Всички ние имаме нещо за споделяне, нали? Всички ние имаме най-малко една страст, една област, която можем да следим и изучаваме с огромно желание.

Да сравняваш себе си с някой друг почти никога не работи.

Ние всички сме невежи, докато в същия момент ние всички сме гении по наш собствен си начин, в нашата любима област!

Можете да седнете и да се самосъжалявате, да ридаете над себе си през целия ден, но това няма да промени нищо.

Е, добре де, ще се промени нещо – или ще потънете или ще ви писне и ще започнете да предприемате действия, ще започнете да правите това, което смятате, че е вашата страст…

…или поне така би трябвало да направите!

Всичко може да се промени с времето, но най-важно е първо да тръгнем…

2. Твърдост и непоколебимост

Винаги търся нещо, което наистина е в състояние да ме ангажира, да ме погълне изцяло. Тогава не мисля, че има сила, която би могла да ме спре да стана това, което искам, ако щете и президент на Съединените щати.

Вярата в себе си е от жизненоважно значение, ако обмисляте да оставите следа, да направите нещо значимо на този свят.

Разбира се всички ние имаме своите съмнения. Разочароваме се, когато нещата не вървят много добре и просто каквото и да правим не се получава.

Но когато сте решили, заявили сте го твърдо пред себе си, на ум, без да е нужно да го изричате дори, че ще постигнете живота, който искате да имате, ще ставате по-силни и по-силни с течение на времето.

3. Нещата са такива, каквито са... просто го приеми! 

Може да поплачеш – няма нищо срамно в това.

Животът неизменно има своите възходи и падения.

Сигурен съм, че и ти си преминал през справедливото разпределение между лошото и доброто, вървейки по своя път.

Няма нищо лошо в това признание, защото в противен случай означава, че си нищо повече от глупак и кръгъл идиот.

Да приемеш нещата и да кажеш "Да" на болката ще ти помогне да я преодолееш.

Това на пръв поглед изглежда контраинтуитивно, но ти не си кръглия идиот, за който говорех, преди малко, нали?

И точно затова ще се досетиш, че колкото повече се противопоставяш, колкото повече не си признаваш, че си се омазал до ушите, толкова повече ще стоиш на едно и също тъмно място!

4. Стойност 

Твърде много хора харчат пари, които не са спечелили, за да купят неща, които дори не искат, за да впечатлят хора, които дори не харесват.

Това несъмнено е може би най-известният цитат на актьора Уил Смит и определено има защо!

За съжаление ние сме прекалено съсредоточени върху материалните неща, макар, че признавам си – моторът, който съм паркирал в гаража ми адски много ми харесва…

И все пак неоспорим факт е, че се грижим и безпокоим затова какво мислят другите и смятаме, че сдобивайки се с повече и по-скъпи придобивки ще ни направи по-щастливи, ще ни направи по-известни.

За съжаление по-вероятно е да ни направи по-смешни... за радост не винаги разбира се! Все повече и повече хора обаче започват да осъзнават факта, че това просто не работи.

Когато тази така благоразумна промяна се случи веднъж ще спреш да се отдаваш само и единствено на материализма и ще разбереш, че и в момента имаш достатъчно.

Ако четеш тази статия значи имаш интернет, щом имаш интернет значи имаш и... Сещате се докъде води тази логика!

5. Провалът и успехът - двата най-добри другари 

"Баба ми веднъж ми каза: Не позволявай на провала да стигне до сърцето ти и не оставяй в никакъв случай успеха да пусне корени в главата ти!"

Може да се каже, че бабата на Уил го е заковала точно на място, казала го е брилянтно!

Лесно е и двете състояния на провал и успех да ви обхванат и да окажат ефект върху вас, да ви засегнат дълбоко, но така или иначе това както ще се случи, така и ще отмине.

Тук ще си позволя да вмъкна цитат от новата книга на Ранди Гейдж, която днес завърших и затова се отнесох така във времето, но както и да е, ето какво казва той:

"Всички имаме нужда от хора, които да ни поставят на място. Напълно естествено е, докато се изкачвате нагоре по стълбата на успеха, самочувствието ви да расте и да харесате това, в което се превръщате. Това е добър знак. Успешните хора се чувстват добре в своята кожа."

"Но когато се радвате на серия успехи и получите достатъчно похвали, лесно можете да преминете към тъмната страна, затова е важно да си създадете група от близки или приятели за подкрепа."

6. Причината, заради която си тук...

"Аз не знам точно какво е моето призвание, но бих искал да съм тук, на тази земя поради някаква голяма причина, а не просто ей така. Точно затова се стремя да бъда като най-великите хора, живели някога на тази земя."

Дори Уил Смит признава, че не знае какво точно е неговото призвание, но въпреки това продължава да прави това, което обича и за миг не спира да се развива като личност.

Създал е музика, участвал е в ТВ продукции, филми и дори много повече, но тук това, което искам да кажа е не колко продуктивен и колко велик е Смит…

…а това, че не е нужно винаги да знаеш какво е твоето признание, каква е твоята цел в живота или пък да се притесняваш затова какво ще правиш след 10 години.

Просто прави това, което обичаш сега – доколкото ти е възможно разбира се. Започни сега!

Вземете пример от Уили, набавете си лист и химикал и напишете своите правила сега!

7. Омразата

През целия ви живот хората ще ви ядосват, ще ви вбесяват, ще се отнасят с неуважение към вас, ще се опитат да ви злепоставят и още куп "страхотни" неща.

Но оставете Бог да се справи с това, което те ви причиняват.

Защото посеете ли омраза и във вашето сърце, тя също така безпощадно ще ви изконсумира както тези хора се опитват да направят с вас.

Няма нужда да се тревожиш затова, което в момента те ядосва.

Е, вероятно ще го правиш, но това само ще отнеме времето и енергията ти, които вместо да използваш по предназначение, несъмнено ще загубиш. Опитай да се фокусираш върху освобождаването от всички лоши неща, които държиш вътре в теб.

Естествено, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но без да се напънеш и да свършиш тази не лека задача, няма как да усетиш голяма разлика в живота си, разлика, която това твое действие може да направи.

Разбира се подобни моменти на освобождаване винаги подло изчакват момента, когато напрежението взема своя връх, чашата прелее и ти естествено започнеш да побесняваш.

Защо да чакаш до тогава, освободи се сега! Ти си тук, за да правиш това, което обичаш, с хората, които обичаш – винаги помни това…

Обичам живота и мисля, че това е толкова заразно!

Докато вие спите – аз работя, докато вие ядете, аз работя! Ако не посветите себе си в това да бъдете най-добрия всеки един ден, никога няма да бъдете в състояние да общувате с хората, по начина, по който желаете.

И единственото нещо, което виждам, че е различно в мен от останалите, е че аз не се страхувам да умра на бягащата пътечка.

Ти можеш да имаш повече талант от мен, може да си по-умен от мен, но ако се качим на бягащата пътечка заедно, могат да се случат точно две неща: или ти ще слезеш пръв или аз ще умра на нея…Толкова е просто!

И запомни – парите и успехът не променят хората – те просто изкарват повече от това, което вече е там!

Още от Иво Димитров може да прочетете на: blog.ivodimitrov.pro.

7 вдъхновяващи мъдрости от Уил Смит

Уил Смит. Снимка: facebook.com/Will-Smith