8 истории за любовта, в които действията на хората говорят повече от думите им

  • Сподели:
8 истории за любовта, в които действията на хората говорят повече от думите им

Любовта е повече от привличане, комплименти, цветя и песни на "Бийтълс". Тя изисква двустранни усилия и компромиси. Понякога действията могат да свидетелстват за чувствата ни към любимия човек повече от всичките ни думи. Решихме да ви разкажем 8 истории, които имат от всичко по малко: хумор, трогателни моменти и истинска любов.

1. "Живея с моя приятел. Имаме общ лаптоп и в един период започнахме да се караме за фона на десктопа: той слагаше танкове, а аз – сладки зайчета. Един ден приятелка ми дойде на гости. Тя отвори лаптопа и избухна в смях! Каза ми да погледна по-отблизо и тогава видях годежен пръстен върху танковете. Бил е там цял месец, а аз дори не съм забелязала! След това приятелят ми влиза в стаята и започва да крещи "Ще се омъжиш ли за мен или не?!" Сватбата ни е след няколко месеца."

2. "Един ден докато шофирах към работа вниманието ми беше привлечено от странна двойка. Беше младо семейство с малко дете. Момичето имаше проблем със слуха и речта, поради което комуникираха с жестове. Нейният любим беше научил цял език заради нея, а ние дори не можем да кажем "съжалявам" понякога. Това е истинската любов."

3. "Баба ми и дядо ми са заедно от 80 години, тъй като и двамата са били на 15 в началото на отношенията си. Бяха воювали заедно: дядо ми е загубил ръката си, а баба – слуха си. Били са бедни и гладни, отгледали са шест деца и са защитавали семействата си. Когато се пенсионираха се преместиха по-близо до морето. Баба ми победи рака два пъти, а дядо се възстанови след удар. Той й купуваше цветя през цялото време и много се обичаха. Починаха на 95 години с един ден разлика."

4. "На всяка годишнина от сватбата ни моя съпруг ми изпраща съобщение: "Г-це Джонсън взимате ли г-н Смит за свой законен съпруг?" Усмихвам се и му отговарям винаги с да."

5. "На 35 години баща ми се е нуждаел от спешна сърдечна операция. Майка ми остава до него през цялото време, прекарано в болницата. Операцията, която се е осъществила пет преди рождения й ден, е била тежка. Когато тя се събужда една сутрин и не го открива в болничната стая се паникьосва. Започва да го търси, излиза от болницата и го вижда – баща ми с огромен букет цветя, торта, бонбони, едва ходи, но с огромна усмивка на лицето и много любов в очите!"

6. "Аз бях на 19, а той на 24 години. Беше първата ми любов. Заедно бяхме от две години и аз бях лудо влюбена в него. Един ден той ми каза: "Вече не искам да се срещаме". Бях опустошена. После извади пръстен изпод възглавница си и заяви: "Не искам да излизам с теб, искам да се оженя за теб." Пет години по-късно му казах, че съм се влюбила в друг. Той беше шокиран и ме попита кой е, а аз отвърнах: "Бъдещият ни син или дъщеря, не знам все още." Отмъщението е сладко!"

7. "Живея с моя приятел повече от 3 години, а той не е от най-романтичните. Веднъж докато готвих вечерята погледнах през прозореца и видях надпис върху земята, направен от рози, който гласеше: "Мери, обичам те. Омъжи се за мен." Зарадвах се за момичето и тогава се сетих, че и аз се казвам Мери. Помислих си: "Може би го е направил моят приятел?" Точно в същия момент получавам съобщение от него, което гласи: "Изпържи някакво месо, умирам от глад. Прекарах много време в писането с розови листенца." Както казах – истински романтик."

8. "Съпругът ми ме погледна и се усмихна. После ме попита: "Мога ли да направя нещо за теб?" Аз му се усмихнах в отговор. Тогава ме взе на ръце и започна да ме носи през улицата. Вечерта беше все още млада и имаше хора, които ни се усмихваха, когато виждаха каква хубава двойка сме. Но никой от тях не подозираше, че мъжът ми ме разнасяше на ръце, защото ми беше бесен! Това е неговият начин да изпусне парата и да запази спокойствие!"

Източник: BrightSide.me / Превод: Framar.bg