Ако не ти харесва песента, смени станцията

  • Сподели:
Ако не ти харесва песента, смени станцията

Ако сте късметлии, ще можете да осъзнаете, че имате нужда от промяна. Ако сте се научили да говорите със себе си, ще си зададете въпроса "защо". Ако се стремите към мъдростта, ще се погрижите да намерите хармония дори и тя да е на друго място.

Повечето от нас стигат до втората стъпка, но след това спират. Надвива ни уплахата или пък гласът на останалите се оказва по-силен. Тогава се отказваме да задаваме въпроси и да търсим отговори, а започваме да чакаме и да се надяваме.

Ето това прави с нас страхът - кара ни да си мислим, че сме заковани на едно място и ако останем на него, все някога нещо или някой ще се появи, за да ни спаси и да ни направи щастливи. Вярваме в абсурда, че ако стоим мирни в морето, сушата сама ще дойде при нас.

Разбирам, изглежда ни толкова сложно и опасно, но не е. Нещата биха могли да са много прости, ако решим, че заслужаваме повече и не се примиряваме с друго. Тогава ние самите ще отворим очите си по-широко, ще обострим сетивата си и ще намираме все повече.

Когато слушате радио и не ви харесва песента е по-добре да смените станцията, нали? Може би ще се наложи да търсите по-продължително, но накрая ще откриете нещо страхотно, защото сменайки канала, вие сменяте и средата около вас - жанра, хората, думите, които слушате.

Това важи и за всичко в живота ни - ако не ви харесва мястото, на което живеете, по-добре да го смените, ако заобикалящите ви хора ви нараняват, по-добре да потърсите нови, ако това, с което се занимавате, ви прави нещастни, по-добре да се захванете с нещо друго.

Оставайки в същото състояние, ние се съгласяваме на това, което трови живота ни. Но ние винаги имаме възможността да действаме, да направим промяна и да се стремим към начинът, по който ни се иска да бъдат нещата.

Да си тръгнем и да сменим курса могат да преобразят света ни. Няма нужда да се чувстваме като в капан и да забравим кога за последно сме се смели. Заслужаваме най-доброто, просто трябва да изберем да го потърсим!