Ако всички зодии пътуват в един автобус

  • Сподели:
Ако всички зодии пътуват в един автобус

Ето какво се случва, ако всички дванадесет знака от зодиака пътуват в една кола или автобус. 

Овенът няма да спре да говори, непрекъснато сменя и пуска музиката и следи дали шофьорът не прекалява със скоростта и опасните завои. Ако той застане зад волана обаче, рязко увеличава скоростта на жълт светофар и поглежда в огледалото за задно виждане, за да може след това да промърмори “Нещастници!” на всичките коли, останали на червено.

Телецът, разбира се, спи най-отзад, тъй като се е погрижил за всичко още от вкъщи. Изнервя се, когато някой закъснява и направо ще изпадне в ужас, ако установи, че е забравил пътеводителя си или част от багажа. Това, разбира се, няма как да се случи на организирания Телец, защото той винаги е подреден и обмисля всичко предварително.

Близнаците пък седят зад Овена и се опитват да го накарат да смени станцията, за да лудеят в колата на любимата си музика. Още преди да са пристигнали, общителните Близнаци са успели да намерят познати на познати, с които да се срещнат и забавляват, когато пристигнат. През цялото време си говорят с всички с голям ентусиазъм (понякога едновременно) и участват във всичко, което се случва в колата.

Най-много 10 минути след потеглянето Ракът вади торбата със сандвичи и настървено започва да унищожава първите няколко. Разказва на всички в колата за новата си любов, докато им раздава сандвичите, които е направил за тях. Ракът си сменя настроението – стриктно на всеки 6 минути.

Лъвът се опитва да се надговори с Овена, като разказва истории от последното си епично пътуване с кола. Държи под око дали всички в колата се забавляват и деликатно връща разговора към любимите си теми, в случай че се отклони в грешна посока. Настоява да кара и решава кога да се спира и какво да се прави – защото кой знае по-добре от него?

Козирогът и Девата са забили нос в картата и изчисляват най-ефективните маршрути. Редуват се кой да кара, като всеки следи шофирането на другия под лупа, докато не шофира, 

Девата се чуди дали не е забравила нещо важно вкъщи и обира въргалящите се по пода на колата празни бутилки и опаковки от вафли. Ред трябва да има поне малко!

Везните си говорят с всеки в колата, докато търсят в лаптопа си интересни места, които да се посетят след пристигане. Може би украсяват колата, ако вече не са го направили.

Скорпионът е нахлупил шапка, сложил е слънчеви очила и си почива блажено, блажено. Когато му омръзне, вдига огромния си фотоапарат и започва да снима останалите в колата.

Стрелецът, разбира се, говори по телефона, докато си говори и с Близнаците. В същото време блее през прозореца и настоява да се спира на всяко място, което изглежда по-интересно и красиво.

Козирогът настоява да шофира, да сменя музиката и да спира за разтъпкване и раздвижване. От време на време снабдява останалите пътници с полезна информация като колко време са карали, колко часа остават, къде е следващата бензиностанция и прочие.

Водолеят измисля забавни игри за убиване на времето в колата или разказва в детайли за последната книга, която е прочел. Когато чуе любима песен, увеличава звука на радиото до спукване на тъпанчетата и танцува в колата, какво да се прави - купонджия.

Рибите мълчат на задната седалка, със слушалки в ушите и загледани в пейзажа. Може и да си подремнат. Но събудят ли се, колата започва да се тресе от смях от пиперливите им шеги. Половината от зодиите всъщност се чудят дали да се смеят, или да приемат закачките на Рибите лично. Забравили са половината си багаж, но вече са се разбрали кой с какво да им услужи. С тях е интересно да се пътува, винаги има от какво да се забавляваш и изумиш.