Анджелина Джоли е наречена „отмъстителна" и е обвинена в системно възпрепятстване по ново дело, заведено срещу нея от името на Брад Пит.

  • Сподели:
Анджелина Джоли е наречена „отмъстителна" и е обвинена в системно възпрепятстване по ново дело, заведено срещу нея от името на Брад Пит.

Съдебните документи, подадени в Люксембург във вторник, обвиняват Анджелина Джоли, че се опитва да извади бившия си съпруг, Брад Пит, от сделка за разтоварване на нейните дялове във френското имущество и винарна на разведената двойка - Шато Миравал в Корънс, Франция. 
Замъкът се оценява на над 140 милиона евро (приблизително 164 милиона долара).
Шато Миравал е собственост на Quimicum, компания, в която Пит първоначално притежава 60% дял чрез своята компания Mondo Bongo, докато Джоли държи 40% чрез нейното дружество, Nouvel.
Три години преди двойката да се раздели, Пит прехвърля 10% от акциите на Mondo Bongo на нейната компания, като Nouvel им предоставя 50/50 заинтересовани страни в Quimicum.

Искът твърди, че Джоли се опитва да продаде своите 50%, да заобиколи правото на първи отказ на Пит и да спечели от „невероятното количество работа, време и пари", инвестирани от Пит и неговите бизнес партньори в разрастването на марката.
Отново според съдебните книжа десет процентното прехвърляне е нищожно, тъй като акциите са били „продадени" само за 1 евро, а не за сериозна сума, както се изисква от люксембургското законодателство.

Замъкът и имотът от 1000 акра близо до Екс ан Прованс, някога е било място за бягство на двойката. 
Именно там сключват брак на интимна церемония през 2008 г.
Сега обаче това е само един актив, за който да изгарят време, средства и емоционално състояние по съдилищата от години. 

Заслужава да се спомене, че през последните четири години "Nouvel" (компанията на Джоли) не действа в най-добрия интерес на "Quimicum", като ''систематично отлага одобрението на годишните счетоводни отчети и подновяването на управителя'', се посочва в иска. 
Коментирайки предходните производства, източник, запознат с текущите съдебни битки на двойката, твърди, че: „Действията на Анджелина спрямо Брад са постоянно отмъстителни.
Това е още един пример, че този човек се опитва да заобиколи правилата и да избегне задълженията си."

Брад и Анджелина се разделиха през 2016 г., като Джоли поиска пълно попечителство над шестте си деца. Актьорът получи съвместно попечителство по-рано тази година.
Горчиво разочарована Джоли даде да се разбере, че що се отнася до нея, правната им битка далеч не е приключила.