Астро прогноза за периода 23 - 29 януари 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 23 - 29 януари 2017 г.

На 23 януари - започваме новата седмица с Огнена Луна в Стрелец на фона на Слънце във Въздушния знак Водолей. Интересна и ползотворна комбинация! Съветът си мога да обобщя с една дума - действайте! Когато Слънцето е във Водолей, на преден план застават въпросите на общността, човеколюбието, другарството, приятелството и вътрешната свобода. Приветстват се всякакви нови и нестандартни идеи, образно казано нахлува свеж въздух.

В същото време Луната в Стрелец ни прави устремени към пътувания надалеч, към учене, развитие и усъвършенстване, динамични и оптимистично настроени. Марс, Венера и Нептун са в Риби, затова интуицията е силна, вслушвайте се във вътрешните си усещания, те няма да ви подведат точно сега. Още повече че Нептун и Меркурий хармонират помежду си в момента.

24 януари - Луната остава през целия ден в Стрелец, запазват се тенденциите от вчера. Днес в 12.33 ч. се образува точен съвпад между Луната и Сатурн - възможно е да почувстваме някаква тежест или известна потиснатост, но е възможно също така този аспект да се отрази върху желанието ни да подредим и структурираме света около и вътре в нас. Луната е прекрасно аспектирана от Юпитер и Уран - очакват ни внезапни и хубави неща.

Винаги когато Сатурн и Юпитер са свързани хармонично помежду си, както е сега, може да очакваме два коренно различни резултата: или огромен неуспех, или траен късмет и щастие. Това зависи от това какво сме правили в предходните седмици и месеци, ако сме отработвали негативните си черти и сме полагали усилия, реколтата ще бъде изобилна и щедра. Ако сме мързелували и лентяйствали, този аспект между двата гиганта Сатурн и Юпитер може силно да ни разтърси и да ни повали тежко на земята.

25 януари - Луната излиза от Стрелец и влиза в кардиналния земен Козирог в самото начало на сряда, още в 0.44 ч. след полунощ. Земната Луна променя общата атмосфера по посока на стремеж към професионални постижения, растеж в кариерата, изпипване на работата до последния детайл. Козирог е строг, хладен, сериозен, делови, сух, суров знак, знак-водач и знак-лидер. Затова в този период всички ние ставаме малко или много като Козирога. Това се засилва още повече от факта, че освен Луната, още две планети транзитират в същия знак в момента - Меркурий и Плутон.

26 януари - Луната цял ден е в Козирог. Съхраняват се астро-тенденциите от вчера. Новото е точният хубави аспект, който се образува между двете женски планети Луната и Венера. Луната е в земен, а Венера - във воден знак. Общуването между младите и зрелите жени е особено благоприятно в момента.

27 януари - в 10.38 ч. сутринта Луната преминава в неподвижния въздушен знак Водолей и започва да се доближава все повече до Слънцето. Вече се готвим за прекрасното Новолуние във Водолей, което ще настъпи през идната нощ, точно в 2.07 ч. след полунощ. Денят е добър за приключване и завършване на нещата, за финализирането им, а също и за почистване на пространството около нас - дом, офис, работно помещение. Луната във Водолей обича нестандартните идеи, независимото и свободно поведение, срещите с приятели и съмишленици.

28 януари - Слънцето и Луната съвпадат във Водолей. Време е да приготвим Новолунните си желания. Подходящо е да помечтаем за благоприятно развитие в сферите на личната свобода, приятелствата и участието ни във всякакви социални групи и мрежи, човеколюбието, новаторството и погледа към бъдещето. Добре е до края на деня да сме напълно готови със списъка си с желания, утре енергията на Новолунието вече ще се е разсеяла и ще бъде късно за това.

Интересно е, че в момента и двете двойки планети (Слънце и Луна, и Марс и Венера) съвпадат в един и същ знак - Слънцето и Луната са заедно във Водолей, а Марс и Венера - в Риби. Определено може да се каже, че отношенията между мъжете и жените в момента преживяват разцвет, разбирателството между тях става по-лесно от всякога.

Особено благоприятно това ще се отрази на представителите на зодии Водолей и Риби, както и на хората с Луна и/или Асцендент в тези два знака. В 7.35 ч. сутринта Марс влиза в огнения знак Овен, но продължава да е в символичен съвпад с Венера, която вече е в последните градуси на Риби.

29 януари - можем да стартираме свои планове и задачи, днес е денят след Новолуние, затова Луната започва бавно да нараства. Луната е във Водолей до 18.10 ч. Дотогава все още двете Светила (Слънцето и Луната) са в един и същ знак и действат заедно, в една посока. В 18.11 ч. Луната се потапя във водните подвижни Риби и променя общата психо-емоционална атмосфера.

Всички ставаме чувствителни, емоционални, състрадателни, нежни и отзивчиви. Приключваме неделния ден с Луна в Риби, така ще започнем и утрешния понеделник, 30 януари, но до него има още доста време. Риби са пасивен, мечтателен, съзерцателен зодиакален знак. Знак, който обича поезията, изкуството, романтиката. Ако можете, отдайте се на тихи и спокойни домашни занимания, заобиколени от близките си. Послушайте музика, изгледайте някой филм заедно, посветете се на вътрешния си свят и на духовните си интереси.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Кардинална Тау-квадратура, включваща Уран в Овен, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог. Водещи са три различни стремежа: към лична изява, към партньорство и към професионални изяви. Това води до повишаване на стреса у много от нас, защото се чувстваме като разкъсани в три различни посоки. Най-високо емоционално напрежение тази квадратура носи на представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и на хората с Асцендент и/или Луна в тези знаци.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака чак до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Марс и Венера транзитират заедно в подвижните водни Риби. На 28 януари Марс се качва на своя трон в Овен и ще остане там до 9 март 2017 година. Амбиция, смелост, активност и засилена мъжка енергия е налице в този период. Венера влиза в Овен на 3 февруари 2017 година, дотогава остава в Риби. В любовните отношения сме склонни да слагаме розови очила. Да се влюбваме в нашата представа за човека, а не в самия човек. Изпадаме в илюзии и самозаблуди, и сме готови да се раздаваме и жертваме прекалено много.

От 2 декември Меркурий е в Козирог и ще остане там до 7 февруари 2017 г. Ще се наложи да бъдем по-умерени в изказванията си, по-търпеливи и да се научим да структурираме по-добре мисълта и идеите си. Плановете, които съставяме в този период, вероятно ще бъдат постижими и реални, стига да подходим към тях отговорно. Постигането на тези цели ще отнеме време, но ако те са достатъчно премислени, резултатите ще бъдат удовлетворяващи и дълготрайни.

Неслучайно винаги в навечерието на Новата година ние си обещаваме през следващата да положим повече усилия за нещо, което сме отлагали в предходната. Винаги по това време Меркурий преминава през Козирог и ни вдъхновява за по-големи цели и мечти. Знакът на Козирог се свързва с постоянството, волята и търпението.

Това са качествата, на които трябва да наблегнем и да не се отчайваме, ако резултатите се забавят, защото това не означава, че няма да са налице в малко по-късен етап. Меркурий в Козирог е етапът, в който трябва да се вгледаме в по-далечното бъдеще, етапът, в който да си поставим по-сериозни и дългосрочни проекти.

В момента няма ретроградни планети. Всички те се движат директно, което е предпоставка за успехи и спокойна цялостна психична атмосфера. Метафорично казано, всеки си е на мястото и се грижи по най-оптималния начин за сферата, за която отговаря.

Желая здрави и щастливи дни на всички!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv