Астро прогноза за периода 28 ноември - 4 декември 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 28 ноември - 4 декември 2016 г.

Стартираме новата седмица с водна Луна в Скорпион. Водеща е тематиката на дълбоките страсти и чувства, на тайното и скритото, също и на боравенето с чужди пари и средства. Интуицията ни е изострена.

В понеделник Луната е в Скорпион чак до 22.47 ч. вечерта, когато се премества в огнения подвижен Стрелец и продължава все повече да се доближава до Слънцето. Подготвяме се за предстоящото Новолуние, което ще настъпи през утрешния ден.

Вторник започваме със стабилна Луна в Стрелец. Засилва се стремежът към пътувания надалеч, към научаване на нови неща, към достигане до непознати хоризонти, към разпростиране на шир и на длъж. Точно в 14.19 ч. Слънцето и Луната се срещат в 7-ия градус на Стрелец и настъпва Новолунието в този зодиакален знак.

Време е да мечтаем, да решим какво искаме, да определим какви са копнежите на сърцата ни, особено в сферите на висшето образование, квалификациите, пътуванията в чужбина, ученето на чужди езици, търсенето на вечните Истини за живота.

Приключваме ноември месец със сряда, съчетаваща две хармонични астрологични конфигурации. Накратко казано, ще ни върви и в любовта, и в приятелството, и в пътуванията, и в ученето на нови неща, и в личните изяви :)

Луната целият ден е в Стрелец, запазват се тенденциите от вчера. Време е да започнем да действаме по отношение на всичко, което си бяхме пожелали по време на Новолунието, защото Луната вече започва да нараства и да ни дарява с необходимата енергия да постигаме целите си.

В четвъртък в 10.52 ч. сутринта Луната се премества в земния кардинален Козирог и ни настройва на делова, работна вълна. Благоприятните аспекти от вчера се запазват и днес. Чувстваме се силни и успешни. Хубаво е да се възползваме от това :) и да действаме.

И в петъчния ден Луната е в Козирог. Водещ е стремежът към професионални постижения и растеж в кариерата. Ако човек не работи, тогава се стреми да му е перфектно и идеално у дома - почистено, подредено, сготвено, всичко да е по конец.

Нормално - Луната в Козирог ни прави малко или много перфекционисти. В същото време - отговорни и амбициозни. Тази вечер в 23.18 ч. Меркурий сменя своя знак на транзитиране - излиза от Стрелец и влиза в Козирог.

В събота през целия ден Луната е в Козирог, като се запазват тенденциите от предходните два дена. Чак в 21.45 ч. вечерта Луната се придвижва във въздушния знак Водолей.

Времето става изключително добро за приятелски срещи и излизания, за всякакви нестандартни идеи и творчество също така. Въздушната Луна е подвижна, динамична, любознателна и любопитна. Отворени сме за новото. А във въздуха витае щипка ексцентричност.

В неделя целият ден Луната остава във Водолей. Денят е подходящ да излезем навън с приятели и да полудуваме. Хармоничните аспекти продължават да са валидни, така че ще имаме късмет и в любовта, и в личните си изяви, и в приятелските си връзки, и в обученията и пътуванията ни.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Кардинална Тау-квадратура, включваща Уран в Овен, Юпитер във Везни и Плутон с Венера в Козирог. Водещи са три различни стремежа: към лична изява, към партньорство и към професионални изяви. Това води до повишаване на стреса у много от нас, защото се чувстваме като разкъсани в три различни посоки.

Най-високо емоционално напрежение тази квадратура носи на представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и на хората с Асцендент и/или Луна в тези знаци.

Два бисекстила, които показват хармонични връзки между няколко различни сфери в живота ни - Уран-Сатурн-Марс и Марс-Сатурн-Юпитер във въздушни и огнени знаци. Атмосферата е пронизана от стихиите на Въздуха (тоест интелекта) и на Огъня (тоест пламенността).

Ще ни се удава едновременно да бъдем темпераментни и надарени с хъс, и умни и разсъдливи. Особено добре това ще се отрази на представителите на въздушните и огнените знаци, както и на тези, които имат Луна и/или Асцендент в тези знаци.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Венера е в строгия Козирог до 7 Декември 2016 г. Любовта е по-премислена, рационална, суха и разумна, лишена от всякакви излишъци, страсти и пикантни оттенъци. Венера в земния Козирог обича скромното и деловото облекло, изкачването в йерархичната стълбица в професионален план, успеха и амбицията.

Ако имате някаква неяснота в интимния си свят, моментът все още е подходящ да разнищите нещата из основи, да направите сериозна равносметка и да вземете решение относно бъдещото развитие на тези взаимоотношения.

Марс е във Водолей до 19 Декември 2016 г. Човеколюбие, нестандартни прояви и успехи в сферата на комуникациите и високите технологии - това са акцентите на нашето поведение през този период.

Меркурий е в Стрелец до 2 Декември 2016 г. Меркурий, планетата на разума и комуникациите, преминава през най-авантюристичния и оптимистичен знак от зодиака /Стрелец/. През този период сме изключително общителни, любопитни и обзети от желание за разширение и развитие. Имаме стремеж да открием нови хоризонти, нов смисъл и цел в живота си.

Много е вероятно някои от нас да се насочат към изучаването на нови и интересни култури, чрез пътувания, книги или активно общуване с чужденци. Други ще обърнат сериозно внимание на висшето си образование или ще започнат да попиват знания на философска или друг вид тематика, която ще им предостави нов по-разширен поглед над света и заобикалящата ги действителност.

Тъй като и Слънцето е в Стрелец, всички тези характеристики се засилват значително и са валидни до 22 декември.

На 2 декември вечерта Меркурий влиза в земния кардинален Козирог и ще остане там чак до 7 февруари 2017 г. Ще се наложи да бъдем по-умерени в изказванията си, по-търпеливи и да се научим да структурираме по-добре мисълта и идеите си. Плановете, които съставяме в този период, вероятно ще бъдат постижими и реални, стига да подходим към тях отговорно.

Постигането на тези цели ще отнеме време, но ако те са достатъчно премислени, резултатите ще бъдат удовлетворяващи и дълготрайни. Неслучайно винаги в навечерието на Новата година ние си обещаваме през следващата да положим повече усилия за нещо, което сме отлагали в предходната.

Винаги по това време Меркурий преминава през Козирог и ни вдъхновява за по-големи цели и мечти.

Знакът на Козирог се свързва с постоянството, волята и търпението. Това са качествата, на които трябва да наблегнем и да не се отчайваме, ако резултатите се забавят, защото това не означава, че няма да са налице в малко по-късен етап.

Меркурий в Козирог е етапът, в който трябва да се вгледаме в по-далечното бъдеще, етапът, в който да си поставим по-сериозни и дългосрочни проекти.

Всички планети без Уран се движат директно, което е предпоставка за успехи и успокояване на цялостната психична атмосфера. Всеки е на мястото си и се грижи по най-оптималния начин за сферата, за която отговаря. Желая щастлива седмица на всички!

Желая щастлива седмица на всички!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv