Чудак или гений? Квантова прогноза за периода 9 - 14 май 2016

  • Сподели:
Чудак или гений? Квантова прогноза за периода 9 - 14 май 2016

В периода до 14 май способността ни да се изразяваме ще бъде поставена на голямо изпитание. Ще ни се наложи да осъзнаем какво се случва в резултат на говоренето ни - усложняване или улесняване. Ефективно или сложно и неразбираемо, нашето знаене ще бъде или разбрано, или отхвърлено.

На 9 май Слънцето навлезе в хексаграма 23 от колелото на живота – Разединение / Асимилиране. В периода 9 - 14 май 2016 г. нашите пробойни по отношение на ефективността ни в личен и професионален план ще бъдат под светлините на прожекторите. Да бъдеш избягван, отхвърлен и неразбран е доста некомфортно преживяване. Да знаеш, а да не успяваш да обясниш.

Да разполагаш с ценен вътрешен ресурс, който не може да достигне до другите. Да усещаш в себе си пулсацията на гениална мисъл и да не съумяваш да я преведеш на разбираем език за събеседника си. Може да бъде много фрустриращо.

Хексаграма 23 засяга мисленето, знаенето и изразяването на това знаене чрез речта. Докато Слънцето пребивава там може да се чувстваме подтикнати да казваме "Аз знам!" и когато ни помолят да обясним себе си да се окаже, че от устата ни излизат някакви чудати, хаотични думи, които вместо да опростят, само усложняват още повече.

Сложността произлиза от опитите на неовладяния човешки ум да контролира средата, за да създаде чувство на сигурност. На практика тези опити създават точно обратното - сложнотия и несигурност. Изказвайки погрешните неща в неподходящото време може да доведе до всякакви проблеми, включително до война.

Хората горещо желаят да се изразяват, но със съмнителната мотивация за одобрение или признание. Когато ние искаме да говорим през подобна мотивация, винаги оставаме неразбрани. Когато желанието за комуникация е с единствената цел да ПОЛУЧИШ, ти оставаш глух – и за себе си, и за другите.

Да чуваме себе си означава да сме осъзнати за това какво се случва вътре в нас - физически усещания в тялото, емоционално състояние, мисли. Ако нямаме изграден навик за такава себеосъзнатост, ние не сме способни да чуваме нито себе си, нито другите - няма общуване, няма отношения.

В периода до 14 май ще имаме възможността да осъзнаем до каква степен страхът от отхвърляне владее нашата система от дух, душа и тяло. И ако ми позволите едно лирично отклонение, емоционалните рани от отхвърляне можем да излекуваме единствено с нежност.

Забелязвали ли сте, че когато комуникираме, ако сме с нагласата и поведението "Аз знам!", нещата просто не се получават. Не ни харесват, отбягват ни, не желаят да ни слушат, дори и нашето знаене да е ценно. Добре известният риторичен въпрос "Какво предпочиташ - да си прав или щастлив" тук е много уместен. Колкото повече се опитваме да докажем правотата на своето "Аз знам", толкова повече прегради се спускат между нас и другите.

В своята ниска вибрация, енергията в хексаграма 23 се проявява като несъзнателното убеждение "другите са в главата ми и отлично разбират какво мисля и какво имам предвид". Събеседникът ви може да има чувството, че му се говори "на" него, все едно е предмет, а не "с" него. Такъв тип себеизразяване не може да се нарече комуникация, и другият, чувствайки се некомфортно, ще започне да се отдръпва или ще приключи контакта.

Когато говорим, това, което слушащият възприема е не толкова лингвистиката, колкото качеството на гласа на говорещия. Съзнателно или не този, който слуша винаги улавя дали говоренето идва от страха или от сърцето. На колективно ниво този неефективен модел на общуване води до нетърпимост и разединение

Думите на Христос, в техният чист, простичък вид, са красиви. В момента обаче, в който някой започне да ги интерпретира от място на страх, дори и най-красивите слова могат да се превърнат в опасни разногласия. Неслучайно хексаграма 23 се нарича Разединение. Когато страхът говори през портал 23, той насърчава недоверие и все по-голямо раздалечаване между хората. Все повече усложняване, разпокъсване и несигурност.

Разбира се винаги има вторични ползи, дори от на пръв поглед негативни обстоятелства - разединението и страданието, което то причинява, евентуално ще ни накарат да осъзнаем, че причината за разкола е в самите човеци.

В едно от своите провокативни представления, талантливият Камен Донев казва нещо, което отлично пасва на сенчестата природа на портал 23: "Опростачването на един народ започва със загрубяването на речта му". Точно това правят силните на деня зад кулисите - стремят се с всички сили да държат хората в страх (чрез фалшиви заплахи за национална сигурност) и в невежество (посредством упадъка на образователната система).

Човек, който се страхува за насъщния си, последното нещо, което прави е да се изказва ясно и свободно. Бавно, но славно, хората биват приучвани да не казват това, което мислят. Резултатът е саможиви, потиснати и изкуствени хора.

В следващите дни е възможно да преживяваме и другата крайност - говорене безспир, на което обаче му липсва структура и яснота. Резултатът от такова изразяване е прекалено усложняване и пропускане на най-важното. Подтиквани от силното желание да бъдат чути и разбрани, такива хора могат неуморимо да кръжат и да се обясняват, само за да срещнат отхвърлянето на другите.

Едно от най-трудните неща за повечето от нас е да живеем просто, неусложнено. Модерното ни ежедневие всъщност лесно би могло да заклейми нещо "просто" като "глупаво". Нали? Умът с неговите сложни игрички би се съпротивлявал на простотата с всички сили. Нарицателната формула "keep it simple stupid" е една доста интересна гледна точка на известния самолетен инженер Кели Джонсън.

Да умееш да се изразяваш точно и ясно, без жаргони и претрупаност е комуникация, която създава ефективност откъде и да мине. Простотата е и вътрешно състояние, отношение, начин на живот. Изисква се голяма чувствителност, за да бъдеш такъв.

Стремежът към простота и ефективност би могъл да започне с действия в посока на изчистване на шлаките – от ума, тялото, дома. Медитация, съзерцание, по-малко телевизия, добра грижа за тялото, поддържане на ред и чистота в дома ... В резултат на такива "изчистващи" действия човек би могъл се наслади на по-спокойна нервна система и намаляване на напрежението от нуждата да разрешиш всичко в живота си. Всичко в твоя вътрешен и външен живот би могло да става все по-ясно, когато имаме този стремеж.

Мога ли да обясня себе си по начин, който е разбираем за другите? Умея ли да бъда чуствителен към средата и хората, така че да съм фино настроен за навременността за говорене? Успявам ли да кажа правилното нещо в правилния момент? Ефективни ли са моите мислене и комуникация или внасям раздор? Има ли място за простотата в моя живот? Успявам ли наистина да чуя другите?

Такава е есенцията на времето в периода 9 - 14 май 2016 г. и ние можем или да се възползваме – като живеем осъзнато и наблюдаваме себе си и другите в тази временно активирана тема, или да се гневим на онези "Аз знам, знам, знам", които ще прехвърчат около нас под една или друга форма.

Енергията в хексаграма 23 е чист индивидуализъм, който може да ни изглежда или прекалено чудат, или да бъде като вълшебна музика за ушите ни ... Натискът върху хората със силно подчертан индивидуализъм за асимилиране е огромен. Социумът е безумно гладен и жаден за индивидуалното, тъй като то единствено може да влее свежест и мутация, качествена промяна.

Затова образованието – стандартно или не, трябва задължително да присъства в живота ни, докато дишаме. Ако не можеш да обясниш на другите, да "преведеш" на достъпен език твоите уникални мисли и прозрения, как ще намираш смисъл да живееш?

Всички ние сме тук, за да се променяме, от пашкули да се превърнем в пеперуди. През тези 6 дни нека да насърчаваме знаещите повече и да ги отхвърляме по-малко. Нека да бъдем нежни към собствените си пропуски в уменията си за себеизразяване.

Нека бъдем нежни пред човека с "Аз знам", "Не знам" – самата индивидуална енергия може да се усеща достатъчно меланхолична и некомфортна сама по себе си, за да добавяме още негативизъм.

Ако сте любoпитни да узнаете повече за себе си и за света чрез астрологията и системата Хюман Дизайн, или имате дилема и се нуждаете от подкрепа, можете да се свържете с мен на 0885 38 77 88 или на PoweredIn@gmx.com.