Днес изхвърлих изгубеното си време

  • Сподели:
Днес изхвърлих изгубеното си време

Когато решиш да разчистиш дома си, не осъзнаваш, че това обикновено действие е цяла терапия. Започвайки този процес, човек без да иска се връща в миналото.

Някои със сигурност намират нещо, което дълго са търсили, дори толкова дълго, че вече са забравили за него, други се изпълват със сладки спомени за минали приятни моменти, а трети научават важен урок.

Днес аз изхвърлих изгубеното си време. Всички листи, напечатани страници, тетрадки - толкова много думи, изречения, мастило. Всички тези най-обикновени хартийки, но изпълнени с толкова притеснения, страх, неприязън и най-вече толкова много, болезнено много изгубено време!

Понякога е наистина ценно да видиш себе си отстрани. Времето минава и ние се променяме. Благодарение на това успяваме, връщайки се назад, да погледнем себе си и всичко, което е занимавало съзнанието ни, като на филм, а когато си просто зрител е много по-лесно да виждаш нещата ясно.

Осъзнаваш колко малко смисъл има да правиш единствено това, което трябва и колко ценно всъщност е това, което искаш, защото накрая всичко което "трябва" можеш да събереш в един най-обикновен чувал, а понякога дори в по-голяма торба и да изхвърлиш. Тогава се отваря много празно място, но не само в стаята ти, но и вътре в самия теб. До това ли се свежда част от живота ни, до хартийки, които все още ни карат да изтръпваме?!

А кой ще ни върне времето, което сме изгубили? Времето, в което можехме да се забавляваме, вместо да се тревожим, да обичаме, вместо да се страхуваме, да създаваме спомени, вместо да се лишаваме от такива?

Край! Аз събрах всичко и го изхвърлих, изхвърлих загубеното си време… Но вярвам – това е знак, че оставям миналото и обръщам глава напред, към бъдещето! Това не е мракът от съжалението, а величествената светлина на научения урок, на поуката, на новото начало.

Изпразних място, което ще запълня подобаващо, защото вече съзнателно избирам с какво искам да е изпълнен животът ми и разбирам какво всъщност стои зад това, което ти казват, че трябва!

Защо не поразчистите и вие в своя дом? Оказва се, че това е истинска терапия!