Дуа Липа получи албанско гражданство

  • Сподели:
Дуа Липа получи албанско гражданство

Дуа Липа получи албанско гражданство за ролята си в разпространението на международната слава на албанците чрез своята музика.

26-годишната певица е родена в Лондон в семейството на косовски албанци, избягали от конфликта и политическата нестабилност на Балканите. 

Тя се включи в своя Instagram, за да отбележи постижението, като написа: "Благодаря на президента Байрам Бегай и на кмета Ерион Велия за тази чест - получих албанско гражданство!''

Тя носеше гарвановите си коси на спретнати вълни, които се спускаха по гърба ѝ, и използваше лека палитра грим, за да подчертае естествената си красота.

Поп звездата получи гражданство в навечерието на 110-годишнината от независимостта на Албания от Османската империя. Президентът Байрам Бегай заяви, че за него е чест да направи това, защото Дуа е прославила албанците по целия свят.

През 2016 г. певицата е съосновател на фондация "Съни Хил", която набира средства с ежегодни концерти, провеждани в родното ѝ Косово, за да помага на хора, изпитващи финансови затруднения. 

Дуа заяви: "Неописуема е радостта от такова приемане и любов". 

Тя завърши турнето си Future Nostalgia на главния площад "Скендербег" в Тирана в понеделник, за да отбележи Деня на независимостта.