Дзен пътешествие у дома

  • Сподели:
Дзен пътешествие у дома

Артистичен релакс с аромати, звуци и светлосенки!

Дзен усещане за душата! Обикновено се постига с един хубав масаж в салона за спа процедури, но е абсолютно постижимо и в домашни условия.

Всъщност става дума за определени аромати, известни с успокояващото си и тонизиращо действие - лавандула, мента, бор и дори тамян. Няколко капки от тези вълшебни етерични масла носят благодат и усещане за мир. Създават чувство на уют и комфорт.

Една от тайните на пълноценния релакс се крие в силата на водата. На пара или хладка, гореща или студена, тя неминуемо е част от добрия физически тонус и се отразява еднакво благодатно, както на кожата, така и на различни мускулни групи.

Нагряване на тялото в гореща вода (или сауна), комбинирано с внезапно охлаждане е всепризнат метод за каляване и укрепване на здравето и за подобряване на физическата активност като цяло.

Контрастен душ или дълга вана с взевъзможни добавки - солни кристали и билки, може да направи чудеса, за да се освободите от стреса. На приглушена светлина в банята, с тиха класическа музика, може да създадете вашето убежище на тишина и пълен сензитивен комфорт.

Поддържането на духа е невъзможно без време за молитва и медитация. Насаме с мислите си, пуснати свободно по течението на съзнанието ви, на фона на тих звук от ромолящо поточе, чуруликане на птици или горски звуци, ще направят асоциация за една защитена среда и ще премахнат наченките на безпокойство и стрес.

Пуснете светлината в дома и съзнанието си. Освободете се от ненужните вещи, обградете се с ярки цветни декоративни елементи и дори боядисайте някоя от стените на дома си в свеж пастелен цвят. Забравете за тъмно сиво, черно и венге. Махнете плътните завеси от всекидневната и ги заменете с нежна дантела или семпло, бяло перде.

Чаша хубаво червено вино, запис от известна опера и интригуваща книга ще завършат вашето дзен пътешествие у дома. И ще отворят сетивата ви за красотата надничаща в слънчевото зайче, прескочило през прозореца на дома ви.