Емоционално пречистване – излекувай се от миналото

  • Сподели:
Емоционално пречистване –  излекувай се от миналото

Изцелението може да се осъществи в настоящето, само ако си позволим да изпитаме, изразим и освободим емоциите си от миналото, които сме потискали или сме се опитвали да забравим. Това се нарича емоционален разрез и дренаж. И се оприличава с лекуването на абсцес.

Всеки хирург знае, че абсцесът трябва да се разреже, за да се оттече гнойта. След тази манипулация болката изчезва и на мястото на абсцеса започва да се образува нова здрава тъкан.

Същото е и с емоциите. И те се окопават, причинявайки болка и изсмуквайки енергията, ако не ги оставим да се излеят свободно. Децата освобождават емоциите си незабавно и естествено – всеки от нас е роден с това качество.

Но културата ни боготвори емоционалния контрол, ние се научаваме да потискаме емоционалните изблици. Ако си позволим да изливаме емоциите си, разбираме, че тялото има вродена способност да лекува дори най-мъчителните спомени и събития от миналото.

Когато сме готови да посрещнем нещата такива, каквито са, вместо да бягаме от тях, ще бъдем в състояние да се справим с болезнените преживявания, които с години са дремали у нас и са изцеждали енергията ни.

След като сме си позволили пълно емоционално излияние, тялото, умът и духът се чувстват пречистени и свободни. Интуицията и дълбоко погребаната способност за саморазбиране се връщат. Когато простим на себе си, след това идва процесът на прошка към другите.

А след такъв дълбок процес най-сетне постигаме мир с мъчителните събития от миналото…

Още от автора: 

Книга 

Медитация за прошка

Доверие в Бог

Медитация "Обединяване на противоречията"