Фалшив или стилен? Квантова прогноза за 15 - 20 май 2016

  • Сподели:
Фалшив или стилен? Квантова прогноза за 15 - 20 май 2016

Страхът да бъдеш различен е това, което ни спира да се надигнем и разграничим от общото, да изследваме истинските приключения в живота. Да бъдеш отявлен индивидуалист си е чиста проба бунт, а бунтарството е нещо нестабилно и плашещо – или поне така си мисли огромната маса хора.

Къде по-добре е да си стоя в илюзията за сигурност, т.нар. комфортна зона. Другите да си индивидуалничат, аз залагам на сигурното. Това, което не проумяваме е, че животът не толерира киснене в удобното и когато прекалим в това, ни изпраща една или друга кризисна ситуация.

За добро или зло, повечето образователни системи насърчават повече еднаквост, отколкото различност, тъй като различността застрашава системата от правила и норми. С това ни захранват от най-ранна детска възраст, което гарантира аутсайдери и хора с реактивна природа и почти никакви индивидуалисти. Иронично, именно индивидуалистите са онези, които внасят новото, свежото, обновяващото в живота ни.

И тук е моментът да си зададем страшния въпрос: Колко още ще се преструваме, че стандартното обучение има действителна стойност? Ако си позволим лукса да бъдем напълно искрени, бихме си признали, че за да събудим и изразим своя индивидуален гений е необходимо да се отучим от повечето неща, които волно или неволно сме попили от раждането си до 21 годишна възраст.

На 15 май 2016 г., Слънцето навлезе в хексаграма 8 от колелото на живота – Принос / Съединение и нейният глас казва "Аз знам, че мога". Или пък "не мога". И точно тук се намира дълбокият страх от успеха! Компромисът е допълнителен нюанс на този страх: "Мечтата ми е прекалено различна, революционна, не ми стиска да се боря срещу социума за нея, не мога; по-добре да се откажа".

На практика индивидуалното винаги е ограничено, ако то не бива прието от колективното. Ето защо хората със силен индивидуален стил трябва да намерят стойностен начин, чрез който този стил да бъде в служба на другите. Иначе си просто никому ненужен ексцентрик.

В тези 6 дни е възможно да изпитваме страхът от това в какво бихме се превърнали, ако се откажем от посредствеността. Ще се сблъскаме с илюзията за сигурност на модела "когато съм в комфортната си зона, знам кой съм – иначе не; А и другите ще ме приемат, ще се чувстват "сигурни", докато им изглеждам подобен на тях."

Да бъдеш индивидуалист означава да си готов другите да гледат на теб едновременно със страх и удивление. Посредствеността е враг номер 1 на творческата мисъл. В периода 15 - 20.05 имаме възможността да установим за себе си дали изразяваме смело своята индивидуалност, или имаме поведение на копирна машина.

Въпросите, които Слънцето поставя тази седмица не са никак комфортни:

Изразяваш се според собствения си индивидуален начин или според страховете си за това какво мислят другите за теб? Играеш главната роля в собствения си живот, или си едно малко, послушно зъбно колелце от гигантската мелачница? Можеш ли да останеш верен на своето "Аз мога да допринеса" дори и никой да не те последва?

Можеш ли да мислиш свободно, отвъд настоящите структури? Имаш ли куража да живееш спонтанно, според собствените творчески импулси? Имаш ли смелостта да не следваш НИКОГО освен себе си? Можеш ли да превъзмогнеш страховете си и да откриеш кой си и на какво си способен в действителност?

Посредствен или верен на своята уникална пътека? Мислиш свободно или се опитваш да се натикаш в нормата на "кутията"? Само си мечтаеш или задействаш мечтата? 

Когато сме позволили да бъдем погълнати от мними отговорности и безброй компромиси, ние се лишаваме от творческата енергия и се превръщаме в кух дънер, където отдавна не текат жизнени сокове. Духът отвътре е колабирал. Живеем живот, който не ни принадлежи. Или пък си измайсторяваме някакъв фалшив стил, съшит от фалшиви мечти, за да си създадем илюзията за оригинален принос.

Хората имат погрешна представа за това какво наричаме стил. Този, който свободно следва собствения си уникален бунтарски дух в света, е човекът със стил! Истинският стил не може да бъде измерен с познатите ни материалистични средства, нито може да бъде изфабрикуван. Той е резултат от естественото разцъфване на твоята индивидуалност.

И може би се питате: "Как да открия какъв е моят собствен стил?". Като начало е необходимо да спре да ви пука за това какво другите ще кажат или ще си помислят за вас. Да намериш куража да заявиш на глас: "Знам, че мога да дам принос към груповото усилие чрез индивидуалността си. Който иска, да ме последва". И изобщо да не ви пука дали ще ви последват. Просто да се предадеш на творческия процес да те управлява теб (а не ти него!).

Автентичният стил е опасен за обществото и неговите логични, но крайно съмнителни структури. Също както природата, формата на индивидуалния стил е дива, гениална и непредсказуема енергия. В сферата на изкуствата, музиката и модата, индивидуалната уникалност е "позволена". В останалите сфери на социума тя си остава неразбрана, съмнителна и потисната.

Да манифестираш своя автентичен творчески потенциал е като да манифестираш най-фината красота! Да останеш различен, разграничен на нивото на материята и същевременно свързан, едно с тоталността, е висша форма на стил. Да бъдеш и капката в океана и самият океан.

Животът никога не повтаря себе си. Никой момент не е същият като този, който току що отмина. Защо тогава ти се опитваш да си все един и същ? Да се вписваш в това и онова? Къде е радостта в това?

Такава е мъдростта на времето в периода 15 - 20 май 2016 г. Да бъдем будни, наблюдателни и чувствителни към тази временно активирана тема през хексаграма 8 и да се обогатяваме съзнателно.

Ако сте любoпитни да узнаете повече за себе си и за света чрез астрологията и системата Хюман Дизайн или имате дилема и се нуждаете от подкрепа, можете да се свържете с мен, Лукреция Константинова, на 0885 38 77 88, или на PoweredIn@gmx.com / www.PoweredIn.net.