Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021

  • Сподели:
Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021

Сензационен спектакъл и сълзи от емоции на Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021

Миро и Тото Н са големите победители!

На бляскава и пищна церемония, със зашеметяваща мултимедия и шоу ръководено от световноизвестен творчески директор се раздадоха Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021. Големите победителите тази година са Миро и Тото Н, които взеха статуетки в най-много категории. 

Международният екип на Марвин Дайтман, който работи по церемонията заедно с екипа на БГ Радио, допринесе най-престижното и чакано музикално събитие на българската сцена да се превърне във феноменално шоу.

Водещи на церемонията бяха чаровните Део и Поли Генова, които преведоха публиката през най-ярките моменти от историята на церемонията на БГ Радио, което навърши 20 години. Дони и Момчил дадоха старт на шоуто с изпълнение, в което се включиха Михаела Филева, Поли Генова, DARA, Михаела Маринова, Керана, Миро, Графа и Нети. Те изпълниха някой от най-любимите песни на обичания дует и илюстрираха приемствеността и обичта на новите поколения музиканти към златните поп хитове.  

Спектакълът продължи с множество премиери и изпълнения специално създадени за церемонията. Своите нови песни на сцената представиха Михаела Маринова, Миро, Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени, 4Magic, Pavell & Venci Venc’, СкандаУ, DARA, Михаела Филева, Графа с Wosh MC и FEEL, Виктория и Невена Цонева и Камен Воденичаров

Един от най-специалните и емоционални моменти в залата беше изпълнението на P.I.F с Прея и Ерсин Мустафов, посветено на Димо. Песента “Приказка” на P.I.F. прозвуча  и за всички останали артисти и творци, които загубихме през изминалата година. Просълзената публика аплодира на крака групата в продължение на 4 минути!

Традиционната награда БГ Вдъхновение на името на Анна Мария Тонкова се връчи на Тоника СВ и Стефан Диомов за ярката следа, която тяхното творчество дава на българската музика. Изпълнението им вдигна на крака всички присъстващи изпълнители, които пяха прегърнати “Един неразделен клас”, “Приятели” и “Здравей, как си приятелю”.

БГ Радио връчи и още една специална награда - БГ Посланик, която вече е в ръцете на Виктория за представянето и на Евровизия 2021.

 

 {GALLERY}

 

На сцената награди връчиха и изказаха своето възхищение и благодарност  Максим Ешкенази, Гергана Стоянова, Саня Армутлиева, Хилда Казасян, Бойка Велкова и Теодосий Спасов, Митко Кърнев, Анна-Мария Конова, Велислав Павлов, Георги Лозанов, Филип Аврамов, Камен Воденичаров, Силвия Петкова, Анна-Мария Конова, кметът на Пловдив Здравко Георгиев и, разбира се, представители на екипа на най-българската радиостанция - Симо и Богдана от Стартер, Наско от Любими песни за любими хора и изпълнителният директор на БГ Радио, Николай Янчовичин.

Над 23 000 слушатели са гласували за победителите в 10-те категории избирани чрез слушателски вот.

Ето и всички победители:

●     БГ Текст 2021 - „Очите“ – Миро

●     БГ Албум 2021 - “Стъпка напред” - Михаела Маринова

●     БГ Изпълнител 2021 -  ToTo H

●     БГ Изпълнителка 2021 - Поли Генова

●     БГ Дуо/Трио/Вокална група 2021 – СкандаУ

●     БГ Дебют 2021 – Керана и космонавтите

●     БГ Видеоклип 2021 - “Заедно -  Слави, ToTo H и Ку-Ку Бенд; реж. Валери Милев

●     БГ Комбинация 2021 - Слави, ToTo H и Ку-Ку Бенд

●     БГ Песен 2021 - “Очите” - Миро

●     БГ Група 2021 - Б.Т.Р.

●     БГ Вдъхновение „Ана Мария Тонкова“ 2021 – Тоника СВ и Стефан Диомов

●     БГ Посланик 2021 - Виктория

 

Церемонията ще бъде излъчена на 18.07/ неделя/22:55 ч за първия път в ефира на NOVA. Гледайте!

Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2021 се реализират с  подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година, както и с подкрепата на Vivacom и Nescafe Dolce Gusto.

Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021
Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021
Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021
Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021
Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021
Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021
Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021