Грешките, които допускаме в брака

  • Сподели:
Грешките, които допускаме в брака

Брачният съюз сам по себе си носи много щастие, компромиси, но и сблъсък на характери. Неминуемо, когато прекарваме дълго време с друг човек се пораждат конфликтни ситуации. За жалост повечето двойки, които са сключили брак, преживяват периоди на напрежение и разочарование.

Приемаме съвети от други хора

Това една от най-големите грешки, които допускаме - да обсъждаме брачните проблеми с роднини и познати. Постарайте се никога да не показвате лошите страни на връзката, в която се намирате.

Хубаво е да задържите гнева и тревогите в себе си, тъй като докато разказвате за недостатъците на своя съпруг, вие започвате да ги създавате вътрешно в себе си, тъй като когато човек е под афект, е способен да каже неща, които не мисли реално.

Сърдитият съпруг

В моменти, когато умората, напрежението и страхът говорят, нещата започват да се объркват. Събираме недоизказани думи, държим ги в себе си, натрупваме ненужни обиди и всичко това ни прави гневни на себе си и на човека, който обичаме. Сърдитият съпруг е гневен на живота, на проблемите, на несбъднатите си мечти, което от своя страна разваля нормалната комуникация.

А когато комуникацията липсва, е без значение какви чувства изпитва той към своята партньорка, защото пораждащото напрежение е способно да изпепели страстта и любовта, която е изграждана с години.

Сърдитият съпруг е неспособен да забележи малките неща, като например новата рокля или прическа на своята съпруга, нови детайли от обзавеждането на дома, в който живеят.

Тези неща просто не го вълнуват, тъй като той е вглъбен предимно в своите собствени чувства, преживявания и емоции. Чувства се потиснат и същевременно нещастен, въпреки че на лице присъстват любовта на любимата му жена, искреността и верността, които тя му предоставя. Този съпруг си остава сърдит, независимо от положителните качества и прекрасните черти на своята съпруга.

Сърдитата съпруга

Сърдитата съпруга не може да си намери място. Тя винаги има за какво да се хване и обича често да прави от мухата слон. Денят за тази жена не би бил ползотворен, ако не намери повод, да спори със своя съпруг – тя просто обича да е сърдита и да кара съпруга си да се чувства длъжен за нейното нещастие.

Сърдитата съпруга е жена, която вече не намира същия смисъл в брака, не намира нужните думи да обясни усещанията си или просто се нуждае от повече любов и подкрепа. За сърдитата съпруга мъжът се е превърнал в съквартирант, с който споделят обща постеля, но нищо повече от това.

Сърдитата съпруга не е сърдита само на собствения си мъж, но и на целия свят и дори когато нейният съпруг се опитва да вложи сили в опити да я направи щастлива, тя не е склонна да потисне емоционалната си тъга, която я разяжда отвътре и да се пречупи. Пред красивите неща – тя си остава обидена на живота.

Безкомпромисни съпрузи

Докато и двамата съпрузи дърпат чергата от двете страни, вариантите остават само два, или единият да падне шумно на пода и другият да спечели незнайно какво или просто чергата да се скъса някъде по средата.

Упорството и силното его разклащат отношенията и колкото и да се обичат двамата съпрузи, недостатъкът който им разрушава брака, е именно невъзможността да отстъпят.

Когато делим едно легло, къща, храна и дори живот с друг човек, безспорно е важно да умеем да отстъпваме и не за да направим другия щастлив, а за да съхраним любовта, която ни е свързала точно с този човек.

Компромисът е важна стъпка към победата, а печалбата е здрав съюз, прекрасен брак и щастливо семейство.