Грешките, които пречат на нормалните взаимоотношения между партньорите

  • Сподели:
Грешките, които пречат на нормалните взаимоотношения между партньорите

Когато обичаме, ние тайно се надяваме тези чувства никога да не угасват, а човекът до нас, просто да не се променя. Често пъти обаче ни се налага да изпитаме точно този обрат в своите взаимоотношения с любимия, за който тайно сме се надявали да ни подмине.

Човешките взаимоотношения се крепят на искреност, почтеност, комуникация и стабилност, затова сега ще ви разкрием кои са основните принципи, на които в действителност трябва да държим и да поддържаме в своите отношения с партньора, ако искаме да бъдем наистина щастливи в своята връзка.

Прекалената отдаденост в една връзка е нож с две остриета
Прекалената отдаденост, може да ни издигне нависоко в небесата или да ни свали дълбоко под земята, затова трябва да внимаваме, колко даваме от себе си и в действителност, това няма ли да ни накара в един момент да се почувстваме истински празни.

Всяка връзка сама по себе си върви рамо до рамо със своите отговорности, чувства и емоции, но сами разбирате, че от всички тези неща, трябва да има точно определено количество, нито повече нито по-малко, ако искаме да не пресолим ястието и след време да се чувстваме изхабени и объркани, просто трябва да разберем, че не трябва да даваме повече от колкото всъщност можем да понесем в едни любовни отношения, защото в един слънчев ден ще разберем, че любовта не е била достатъчна.

Истината е, че не трябва да се вкопчваме прекалено много в партньора си, защото ако го направим има два възможни  варианта, а и двата не биха ни донесли никакво удовлетворение. Първият вариант е да го задушим със своето прекалено внимание и обсебване, което от своя страна, ще го отдалечи от нас. Втория вариант е да започне да ни приема за даденост и тази наша отзивчивост да я използва като ни накара да се раздаваме, докато не достигнем до момента, в който не усетим, че вече няма какво да дадем на тази връзка. 

Не споделяме задълженията и се чувстваме изхабени
Колко по-просто би било да направим един график, в който да разпределим своите задължения с партньора, вместо да поемаме цялата тежест и да правим всичко онова, което се очаква от нас и в крайна сметка да се чувстваме някак използвани от тези отношения.

Добрата връзка  е свързана с възможността да правим това, което е най-полезно както за нас, така и за половинката ни, без да се налага да се натоварваме и да пренасяме на своя гръб всичко, което в действителност, трябва да бъде споделена отговорност и същевременно да се чувстваме нещастни.

Бягаме, когато настъпят най-тежките периоди 
Никога не го правете, особено ако държите на човека до себе си, защото обикновено слабите си тръгват винаги, когато лодката се разклати, вместо да намерят вариант, чрез който да я стабилизират и да се погрижат за своя партньор.

За да остане човек в една връзка, когато настъпят най-трудните моменти в нея се изисква голяма смелост, но за огромно съжаление повечето хора избират по-лесния вариант, в който да бият отбой и да избягат.

Анализираме прекалено много
Може би повечето двойки не се усещат как постепенно придобиват таланта да направят от мухата слон – голям, свиреп и зъл слон. Когато започнем да дълбаем все по-надълбоко, ние постепенно подкопаваме основите на тези отношения, какво имаме предвид ли – това че много двойки оставят доверието някъде на заден план и оттам започват всичките им проблеми, като например всекидневно се оглеждат за нещо, което е странно и различно в техния партньор и започват да анализират, шпионират и пораждат в главата си мисли, които съвсем объркват конкретната ситуация в която се намират, вместо да се научат да говорят открито и да вярват на човека до себе си.

Прекалените анализи не само че губят нашето време, но и в допълнение ни създават усещането, че сме измамени, защото сме подхранвали точно този тип мисли, които въобще не трябва да допускаме в своята глава, а вместо това да се радваме на това, което имаме днес и да обичаме половинката си, но без да бъдем, толкова вглъбени в тези отношения и да изпитваме страх от това, че можем да останем сами и да бъдем излъгани – времето е най-добрият съдник, пък и точно то ще ни даде всички отговори, без да е нужно да напрягаме съзнанието си с излишни лабиринти и неточни анализи, които да ни объркват допълнително.

Бъдете щастливи, влюбени и се насладете на мига без страхове, съмнения и анализи, защото любовта е способна да ни накара да се чувстваме наистина богати, стига да имаме смелостта да я запазим близко до себе си!