Характерът на жените според месеца на раждане

  • Сподели:
Характерът на жените според месеца на раждане

Какво оказва влияние на човешката личност? Хиляди неща, естествено, но най-напред – начинът на живот и възпитанието. Казват, че колкото по-сложни са условията на живот, толкова повече се калява човек и става силен. Но пък при подобни условия някои хора стават силни и добри, а други, слабохарактерни и зли. Защо се получава така?

Явно, освен житейските условия, в които е формирана личността, има и други фактори, които играят роля за нейната натура. Тук се намесва астрологията със свой отговор – че характерът и съдбата ни се определят от датата, месеца и годината на раждане. Ето и най-важното от женския характер според месеца, в който сме родени.

Януари

През първите 31 дни на годината се раждат много търпеливи и сдържани жени, те имат устойчив, силен и "мъжки" нрав. Не се оплакват и не изпадат в сантиментални откровения, предпочитат да се справят гордо и самостоятелно с проблемите. Януарските жени са талантливи в кулинарното изкуство, но не обичат да се занимават с чистене.

Февруари

Този месец дава на света настойчиви, упорити дами със сложен характер. При тях може да се забележи нервен срив, но и сили за изключително висок самоконтрол. Те никога не се страхуват от трудностите и бързо вземат решения, които обаче невинаги се оказват правилни. Обидчиви и отмъстителни, те могат добре да манипулират другите и често развиват чудесна кариера. Тези жени обичат много децата.

Март

През март се раждат най-чувствителните жени – впечатлителни и раними, често пъти много упорити, което, в крайна сметка, се обръща срещу тях. Мартенските жени са изключително мнителни и се смятат за нещастни, а и действително трудно успяват, защото са прекалено стеснителни. Природата ги е надарила с обаятелност и нежност, затова и силно привличат мъже, които искат да ги защитават.

Април

Характерът на жените, родени през април, се отличава със смелост, упоритост и целеустременост. Идеално допълнение се явява здравомислието и тяхната прословута практичност. Те винаги знаят какво искат и бавно, но сигурно достигат до своите мечти, а умът им преобладава над чувствата.

Май

Властни и безкомпромисни, решителни и взискателни, тези жени не прощават обидите, затова могат с лека ръка да се разделят с партньора си, а после да съжаляват. Родените през май притежават лидерски качества, затова и по-лесно стигат до началнически кабинети, отколкото да си намерят мъж. Материалното благополучие е най-важно за тях.

Юни

Главната черта на жените, родени през първия летен месец, е тяхната внимателност. Често те са много раними, уязвими и несигурни, но и изключително добри и благородни. Не обичат конфликтите, имат силна интуиция, която обикновено им помага да избягват скандали. Подвластни са на настроенията си.

Юли

В този месец се раждат най-скромните и срамежливите жени. Те често се занимават със самоанализ. Всичко в живота им се определя от настроението. Тези романтички са способни на много дълбоки чувства и преживявания, но никога не ги показват. Домът и семейството за юлските жени са най-важното в живота.

Август

Най-гордите и независими жени се раждат през август. Те са както добри и благородни, така и властолюбиви лидери по натура. Обичат да са в центъра на вниманието, имат силна харизма и въпреки, че постоянно привличат мъжете към себе си, ценят предимно семейните отношения. Те са пределно честни, затова и често се оказват измамени.

Септември

Емоционални и сприхави, тези жени се отличават с целеустременост и пресметливост. Крайно самовлюбени са. Обичат да бъдат в компания, но винаги мислят за собствената изгода. Много ревниви и независими, големи педанти и умеят да готвят много вкусно.

Октомври

Приятно е да се общува с дамите, родени през октомври, защото са много внимателни и остроумни. Практични, но безкористни и великодушни, те вземат решенията си след дълбок анализ. Имат чудесна памет. Много принципни, не прощават предателството и винаги се стараят да съхранят семейството си с цената на всичко, те са големи домошари.

Ноември

Много разумни, пресметливи, себелюбиви и егоистични са ноемврийските жени. Техните съпрузи трябва да се примирят, че мнението им рядко ще се чува. Пестеливи са в живота, но в любовта се раздават със страст, изключително сексуални и темпераментни. Умеят да обичат дълбоко и силно, но са и доста противоречиви личности. Допълнителните черти на характера им се определя от датата на раждане.

Декември

Емоционални са жените, родени през декември, имат взривоопасен характер. Настойчиви и безстрашни, независими и прями, те постигат успехи, преодолявайки всякакви пречки. Много общителни, романтични, идеалистки, добри приятели. Не се отличават с пестеливост, затова и в семейния живот често изпитват трудности.