Имай здраво тяло

  • Сподели:
Имай здраво тяло

Машината – вашето тяло! С подходяща грижа и поддръжка на тялото ви, вие можете да се чувствате и изглеждате добре доста дълго време. Ето няколко начина, от които може да се възползвате, за да поддържате своята собствена страхотна машина в прекрасна форма!

 

Пийте вода

Изключително важно за вашето здраве е да сте добре хидратирани и няма нищо по–добро, което да свърши тази работа от водата. Кафето, чаят и колата съдържат кофеин, който действа като диуретик. Въпреки че това са течности, те не допринасят за хидратирането ви. Ако сте жадни, вашето тяло ви казва, че се нуждаете от повече вода, за да поддържа влажни тъканите, кръвта, ставите, кръста и метаболизма. Без достатъчно вода тялото ви може да прегрее. Потта съдържа вода и вашето тяло отделя пот, когато се нуждае от отделяне на топлина за охлаждане на телесната ви температура. Ако сте дехидратирани, тялото ви е по-малко способно да регулира телесната температура. Водата също така играе роля при кръвното налягане. Ако сте дехидратирани, обемът на кръвта ви намалява, което кара кръвното ви налягане да се понижи. Помогнете на тялото си да поддържа баланс. Пийте достатъчно вода, за да сте добре хидратирани. Защитавайте тялото си. Носете бутилка вода със себе си, и пийте за ваше здраве!

 

Яжте плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са добри за всички, но повечето хора не ядат достатъчно, което означава, че те не получават витамините, минералите и фибрите. Вместо това, все повече хора взимат витаминни и минерални добавки. Плодовете и зеленчуците осигуряват витамини и минерали по естествен път и тялото усвоява по-добре витамините и минералите, съдържащи се в храните, отколкото тези които са затворени в бутилка. Витамините са жизненоважни за правилния метаболизъм, захранващ тялото. Тялото не може да произвежда витамини, така че то трябва да извлича витамини от храните. Фибрите от плодовете и зеленчуците спомагат също така за поддържането на добре функционираща храносмилателна система.

 

Упражнявайте се редовно

Правенето на упражения трябва да бъде приоритет, и да бъде включено във всекидневния режим! Със сигурност диванът е по–удобен от велоергометъра. Но след известно време започвате да се чувствате малко лениви, уморени, извън форма. Изследванията показват, че хората които се упражняват сутрин, го правят по навик и се придържат към него. Това, което трябва да се направи, е да се превърне тренировката в навик. Упражненията повишават сърдечната честота, което кара кръвта да тече по-бързо. Колкото по-бързо тече толкова по-бързо се отървавате от отпадни вещества.

 

Наспивайте се

Тялото се нуждае от сън, за да се самолекува. Сънят позволява на мозъка ви да презареди. Без адекватен сън хората се изморяват и се разболяват. Сънят е необходим за здравето и можете да получите това, от което имате нужда, ако не се заемате всяка нощ с дейност, която продължава до времето ви за лягане, или не прекарвате часове, залепени за телевизора.

 

Яжте овесени ядки и зърнени храни

Консумирането на овесени ядки може да намали холестерола. Само поради тази причина си заслужава да ядете овесени ядки  за закуска. Пълнозърнестите храни са прекрасен източник на фибри, витамини и минерали. Овесените ядки и зърнените храни ви засищат, спомагайки за обуздаването на апетита ви, правейки ги лесни за усвояване.

 

Ходете на редовни прегледи

Вие и вашият лекар сте отбор, и двамата би трябвало да се опитвате да поддържате тялото ви в оптимално здраве. Тялото ви има впечатляващ капацитет да се самолекува, и с помощта на вашия здравен специалист би трябвало да може да се възстановите, подобрите или поддържате добро здраве. Следете медицинските си резултати, имунизации, медикаменти които са ви предписали.

 

Човешкото тяло е очарователно място. Ценете колко сте специални вие самите, и се грижете за тялото си!!!