Как да излъчваме позитивна енергия

  • Сподели:
Как да излъчваме позитивна енергия

Не е нужно да се случи нещо необикновено, за да излъчваме позитивна енергия – стига ни тази енергия да идва директно от сърцата ни. Малки жестове на доброта, любов и съпричастност могат да направят излъчването на позитивна енергия ваше естествено състояние. Вижте как:

1. "Носете" усмивка – тя е универсален език и където и да отидете ще ви бъде полезна и ще е знак за вашия позитивизъм. Учените са доказали, че ако се усмихваме не можем да останем тъжни и унили. Усмивката е заразителна.

2. Обадете се или пишете на близък човек, когото не сте чували или виждали отдавна – много често забравяме да поддържаме контакт с близките си, но е важно да им показваме, че ги обичаме и че ни липсват.

3. Простете – прошката е акт, който ще ви освободи от товарите на миналото и ще ви позволи да изживеете настоящето и бъдещето по нов начин. Тежестта на обидите е пагубна за щастието ни.

4. Помогнете на човек в нужда – направете го без да очаквате благодарност, без да имате полза от това…

5. Окуражете човек, който има нужда от това –често пъти се нуждаем от няколко окуражаващи думи, за да продължим и да се изправим пред страховете си – бъдете светлината в нечия тъмна нощ.

6. Подарете нещо малко на приятел – просто, за да му покажете колко скъп е за вас, няма нужда дори да струва пари. Може да е роза, направена от салфетка, но да е от сърце.

7. Правете комплименти – хората обичат да знаят, че някой ги забелязва и обичат да получават комплименти. Зарадвайте човек, който го заслужава и има нужда от това.

8. Практикувайте мощното утвърждение "Аз съм" – когато заявите своята положителна енергия, тя ще се превърне в реалност.

9. Отправете молитва – тя е мощен акт на молба и признателност и когато отправите молитвите си към Висшата сила, те ще бъдат чути.

10. Бъдете мили с човек, когото не харесвате – както казва Ейбрахам Линкълн "Унищожавам враговете си, като ги превръщам в свои приятели".

11. Направете дарение – няма нужда да дарявате баснословни суми, самият акт е достатъчен, за да помогне на позитивната ви енергия да проникне в света.

12. Бъдете благодарни!

Източник: Chudesa.net