Как да организираме времето си за по-пълноценно усвояване на английски език

  • Сподели:
Как да организираме времето си за по-пълноценно усвояване на английски език

"Времето върви различно за различните хора" - Уилям Шекспир

Прав е бил великият английски писател, защото ние сме тези, които разполагат с времето си, но уви невинаги успяваме да го използваме по най-ефективния начин.

Затова ви предлагаме няколко успешно работещи практики, споделени от преподавателите в курсовете по английски на English World Academy, с които да оптимизираме времето си, за да напреднем по-качествено и пълноценно в усвояването на знания по английски език.

1. Използвайте свободното време извън курса по английски език, за да трупате и затвърждавате наученото

Ако пътувате често с градския транспорт, можете да уплътните тези моменти, за да четете книги, учебници на английски или да слушате музика, аудио уроци, както и радиостанции на своя плеър. Тези, които пък по-често се придвижват с кола, могат да слушат английски радиостанции, за да свикнат с произношението и да упражняват слуха си.

2. Оглеждайте се, докато ходите пеша из града

Много често ще забележите табели, реклами, надписи и билбордове на английски. Опитвайте се да преведете написаното, също така го прочетете на глас (не обръщайте внимание на околните), за да упражнявате и произношението си.

Ако пък срещате затруднения в превода, може да снимате дадения надпис с мобилния си телефон и по-късно да го преведете вкъщи или с помощта на някой, който е по-опитен в знанията си по английски. Както виждате, пътят до работа, училище, университета или пък лежерната градска разходка без цел и посока също могат да се окажат ценно време за допълнително упражняване на езиковите ви умения.

3. Всеки е чувал израза "детският мозък попива като гъба"

Но когато вече сте преминали тази възраст, е добре да сте отпочинали хубаво, защото усвояването на знания на "свежа глава" е много по-ефикасно и дълготрайно във времето. Неслучайно редица световни психологически изследвания разкриват, че ученето рано сутрин, когато сме по-бодри и наспали се, е най-подходящият момент от денонощието за такива ученолюбиви цели.

Разбира се, ако сме все още сънени, номерът трудно ще мине, но пък след сутрешната закуска и някакво спортно занимание, с които да покачите енергията и тонуса си, ученето на английски ще бъде лесно като детска игра. Пробвайте някой път, уверяваме ви – няма да сгрешите.

4. През зимния сезон е много по-приятно да заменим студените външни пейзажи с домашния уют

Възползвайте се от по-дългото стоене вкъщи, за да се отдадете на индивидуалните занимания по английски под различна форма. Дали ще сте завити с топло и меко одеяло и книга в ръка, ще гледате филм, телевизия, интернет видеоуроци или пък ще общувате в социалните мрежи – оставяме вие да изберете. Само не забравяйте най-важното – да извършвате всички тези действия на английски език.

5. Изградете си атмосфера, в която искате да учите, не защото така трябва, а защото ви харесва и ви е забавно

Размишлявайте кое ви влияе добре в ученето. Анализирайте методите си на учене според собствените си усещания. Разберете как учите по-добре. Може да бъде на усамотено място или с група. Доказано лоша идея е да учите повече от 30 минути без почивка. Затова на всеки половин час се разсейвайте от уроците за минута-две.

6. Използвайте лепящи листчета

С тях може да отбелязвате предмети и думи и да научите наименованията им по-лесно.

Ако сте решили да се обучавате ефективно поанглийски език, то в English World Academy ще откриете разнообразни курсове, водени от отлично подготвени преподаватели, които с любов, всеотдайност и разбиране ще разгърнат качествено вашия потенциал към нови знания, за да усвоите успешно най-използвания за общуване език в света. За по-подробна информация, консултации и записвания посетете сайта на English World Academy – englishworldacademy.com

Снимка: Shutterstock