Как да оцелеем на работата, която мразим

  • Сподели:
Как да оцелеем на работата, която мразим

Простата аритметика те замеря с една зашеметяваща цифра в мига, в който пресметнеш часовете, които прекарваш на работа. Цифрата съвсем започва да прилича на филм на ужасите, когато същата тази работа ти докарва мини паник атаки с алармата сутрин и искрено те кара да се замислиш дали да я изключиш или да изсимулираш собствената си смърт.

Добре де, може би малко попрекалихме. Но почти на всеки се случва в един или друг период от живота си да се озове на работно място, което усеща като изпитание за духа и тялото. Принуден да си го причини с едно или друго основание.

Няма да обсъждаме пътя, който ви е довел до това злощастие. Обратното - ще се опитаме да ви помогнем в оцеляването с няколко здравословни съвета.

Планирайте нещо вълнуващо след работа

Ама наистина вълнуващо и то за вас, независимо дали курс по танци или грънчарство ще ви направят щастливи, действайте! Запишете се и бъдете най-редовните в групата. Мисълта, че нещо любимо ви чака след работа, значително ще подобри мотивацията ви да си свършите задълженията навреме и ще накара стрелките на часовника поне мислено да се движат по-бързо. Лъчът надежда на хоризонта, ще ви стопли душата и ще смекчи работните неволи.

Съберете мотивация, като си поставяш малки, но изпълними цели

Колкото повече негодувате срещу неудовлетворителната си работа, толкова по-трудно ще става за вас да се съсредоточите. Но не и ако задействате в изпълнение малки, но напълно възможни за реализиране цели. Независимо дали са свързани с конкретен работен проект, или пък с нещо лично - като грандиозно пътуване по света, за което са нужни доста финанси. И упорит труд, преди да стане реалност.

Колегите ви са шумни досадници?

Готови ли сте за сериозно предизвикателство. Открийте добрите страни и качества у тях. Независимо колко време ще ви отнеме. И съвсем не е нужно да си ставате най-добри приятели или да си притопляте обяда заедно, но пък може да започнете поне мъничко да ги харесвате.

Работата и имейлите нямат край?

Научете се да поставяте граници и ако ви предстои посещение на конференция или лична почивка, настройте си нотификациите, че временно няма да бъдете достъпни и спрете да отговаряте на всеки възможен изпратен до вас имейл. Филтрирайте и започнете истински да си почивате.

Офисното пространство ви депресира

Независимо дали цветът на стените ви докарва летаргия или мокетът адски ви дразни. Променете поне възможното - собственото ви бюро. Поставете върху него снимки на най-любимите ви хора. Вземете си смешен розов телбот или стойка за тиксо, която прилича на еднорог. Цветни маркери, шарени лепящи се листчета - спретнете си една хубава цветотерапия и се погрижете за личния си комфорт без угризения!

Автор: Сияна Заимова за fashioninside.bg