Как да постигаме целите си?

  • Сподели:
Как да постигаме целите си?

Прави ми впечатление, че има една специална порода хора, които сякаш са изцяло лишени от търпение. Те са склонни да се втурнат стремглаво в осъществяването на някаква идея, да вложат усилия в нея, а после изведнъж да й обърнат гръб.

Причината е, че не успяват да изчакат идеята им да се реализира. Те решават, че ще отслабват и вместо на специален хранителен режим, минават на драстична диета и след ден-два глад са на ново мнение - че това не е за тях и си купуват голямо парче торта.

Или пък жена, която е чула, че за да привлече партньор в живота си е нужно да промени навиците си. Една вечер тя облича хубава рокля, отива на заведение, където има много мъже. Стои си тихо в ъгъла и понеже нищо специално не й се случва, решава, че това е губене на време и отново започва всяка вечер отново да се прибира директно вкъщи след работа.

Значи ли това, че Вселената не чува желанията ни и ние не можем да привлечем хубави неща в живота си? Не, просто показва, че ни липсва упоритост, търпение и последователност, а те са верен спътник на успелите хора, независимо от сферата, в която се изявяват.

Помислете си какво би се случило със семенце, което сте посадили? Ще поникне ли веднага? Едва ли. Ще му е нужно време да усети почвата, да разпука обвивката си и да покълне. После още време и подходящи условия, за да се покаже над повърхността на пръстта и да можете да го видите.

Какво ще стане, ако вместо да го оставите на спокойствие, вие всеки ден след посаждането му започнете да дълбаете почвата, за да изравяте семето и да видите дали е тръгнало да се развива? Шансът да го нараните е огромен и накрая растение вероятно няма да има.

Освен със Закона за привличането е нужно да познавате и Закона на бременността, който го допълва. За него се разказва в книгата "Отговорът". Той гласи, че всяко семенце трябва да бъде износено. Трябва му период на инкубация, за да събере сили, преди да се превърне от план в напълно реализирана физическа форма. Това важи навсякъде в природата, а ние сме част от нея.

Как да осигурим плодородна почва за нашите идеи и да им позволим да се реализират? Как да постигаме целите си?

Бъдете наясно какво точно искате. Ако в живота ви има повтарящи се ситуации, като например да сменяте работа след работа и да сте винаги неудовлетворени от нещо или да сменяте партньори, защото все нещо се обърква, това е индикация, че нещо не е наред.

Показателно, че нямате ясна посока е усещането, че се въртите в омагьосан кръг. Възможно е обаче да става дума и за ненаучени уроци – тогава, докато не успеете да си вземете нужната поука и не промените онази част от себе си, която ви пречи да постигнете успех в тази сфера, ще се връщате непрестанно в изходна позиция.

Бъдете глухи за всичко, което ви обезкуражава. Много обичам приказката за жабите, които решили да бягат голям маратон. Започнали да тичат, а всички, край които минавали им подвиквали, че няма да успеят, че са твърде дребни и невзрачни, че никога няма да достигнат финала.

Постепенно всички жаби, освен една, се отказали от тежкото състезание. Когато попитали жабата-победител как е успяла да постигне това чудо, станало ясно, че тя не може да чува. Тя успяла да измине всички тези километри, само защото до нея не достигали обезсърчаващите думи на околните. Така запазил вярата в себе си и в собствените сили.

Бъдете упорити и последователни. Помислете си какво ще стане, ако отидете в ресторант, поръчате си сложно ястие, но веднага след като готвачът започне да го приготвя, вие смените поръчката си. После отново и отново, докато изредите цялото меню. Най-вероятно ще си тръгнете гладни след много време, защото няма да сте дали шанс на кухненския персонал да ви подготви храната.

Същото е и в живота – колкото по-нетърпеливи сте, колкото по-често сменяте желанията си, толкова по-малко вероятно е да видите реализацията на някое от тях и да му се насладите.

Действайте, а не чакайте нещата да ви се случат. Това не означава да сте припрени и нетърпеливи, а да излезете от пасивната позиция на този, който смята, че съществува единствено и само съдба, карма, че животът е стечение на обстоятелствата.

Знаете онази приказка, че Господ дава, но в кошара не вкарва. За да ти се даде, е нужно да се заявиш, да кажеш ясно какво искаш и да започнеш да се бориш за него.

Желайте от цялото си сърце успех и на другите и ако можете им помагайте за него. Така правят успешните хора, защото знаят, че другите са просто тяхно огледало.

Вярвам, че можете да реализирате мечтите и идеите си, стига да вярвате в себе си и да развиете потенциала си. Успех!