Как да разпознаем тъмните и токсични хора

  • Сподели:
Как да разпознаем тъмните и токсични хора

В днешно време светът се е напълнил с хора пренасящи своята негативна енергия върху останалите, енергийни вампири, които са свикнали да живеят от болката на другите. Все повече злоба и завист изпиват човешката душа и малко са останали тези, които са успели да съхранят най-важната човешка нишка, а именно добротата.

Определено не е никак лесна задача в днешно време човек да успее да запази своята същност и да не се изкуши от влиянието на тъмните сили, като власт и пари, които превръщат повечето хора в зверове, дебнещи поредната своя плячка, от която да изсмучат енергия и сили. Има няколко начини, чрез които можем да се отървем и да избегнем влиянието им, а един от най-сигурните определено е да направим основна чистка на хората, които ни заобикалят, още повече на тези, които чувстваме близки, но по някакъв начин пият от енергията ни.

Често пъти ни се случва да бъдем подведени от добронамерената маска, която са си поставили тези хора и да им се доверим напълно, което в последствие ни изиграва много лоша шега. Тъмните личности са около нас и са хора без ценности, без скрупули и без никакви човешки чувства, те просто гонят целта си и тя е пряко свързана с превъзходство и власт над останалите. Има няколко начина, по които можем да разпознаем тъмните сенки, около себе си един, от които е усещането, което пренасят в нас самите. 

Със сигурност ви се е случвало поне веднъж в живота да срещнете човек, който сияе – лъчезарен, честен и откровен, такъв който само с поглед може да ви предаде своята положителна нагласа към живота и да ви накара да се почувствате добре, но за огромно съжаление, освен позитивните и чисти хора има и такива които са в другата крайност и които предават усещането си, за мрак и студ и на останалите.

Първият начин, по който може да разберете, че срещу вас стои, именно подобна личност е именно усещането ви за този човек, какви чувства успява да предизвика той във вас, дали те са светли и чисти или мрачни и болезнени. Повечето тъмни сенки, които се разхождат около нас са хора, които са преживяли нещо изключително зловещо в своето детство, но има и такива, които просто са се родили с този мрак в душата.

Винаги може да разпознаете един подобен човек по начина, по който възприема света и живота, по това, дали има способността да се радва на това, което вижда около себе си и най-важното, дали може да изпитва най-елементарните човешки чувства, като състрадание: жал, обич и загриженост към останалите, ако не успявате да откриете тези неща в един човек значи той не носи в себе си чиста енергия.

Но по-лошото е че, той е способен да предаде на вас този мрачен и негативен поглед и да ви направи наистина нещастни. Затова е изключително важно какви хора допускаме в живота си, дали те в действителност не са енергийни вампири, тъмни сенки и мрачни създания, които се стремят да ни погубят и да ни вкарат в свят, в който не искаме да живеем или са сърцати, добри и знаещи, как да раздават обич на останалите – въпреки, че в днешно време все по-трудно става човек да срещне хора от втория тип и да се зарази с тяхната човещина и любов!