Как да разпознаем токсичните хора около нас и как да ги неутрализираме

  • Сподели:
Как да разпознаем токсичните хора около нас и как да ги неутрализираме

Тези хора определено излъчват по-странен тип енергия и когато има подобни хора около вас, вие започвате да се чувствате някак зле, освен психическото натоварване във вас започват да се преплитат всякакъв вид чувства, които токсичният човек е успял да ви предаде и те са – съжаление, безпокойство, черногледство, паника и дори ненавист към даден човек или група хора.

Токсичният човек е способен да ръководи вашите мисли в посока, от която ще има някаква полза и така този човек с лекота успява да ви убеди в неща, които всъщност не са истински.

Често пъти той действа на дълбоко психологично ниво и знае как да ви тласне да направите нещо, което дори не искате да правите. Изпечените манипулатори, които се опитват да извлекат някаква полза от дадено приятелство и с тази цел са способни да прибегнат до всякакви нестандартни техники са именно тези токсични личности, от които трябва да се отървем и никога да не допускаме в живота си, защото тези хора, освен че са способни да размътят водата, но и да съсипят живота ни из основи и да ни превърнат в черногледи, злобни и нещастни хора, каквито всъщност не сме и не искаме никога да ставаме.  

Токсичният човек е доза манипулатор, доза клюкар, доза лъжец и доза егоист – всички тези недостатъци представете си как са се превъплътили в едно човешко същество и са създали човек, който хем може да лъже без да изпитва никаква вина, хем може умело да манипулира своите събеседници за някаква лична изгода, както и да ръководи мислите на другите.

Като истински психолог и анализатор, този човек е способен да разбърка целия ви мозък, както и да опъне нервите ви до краен предел. Трябва да се научите да разграничавате хората, според това как тези личности се отразяват на вашата психика – едните личности ви обогатяват, зареждат и ви карат да се чувствате добре, докато другите ви изцеждат енергийно, втълпяват ви чувство за вина и ви карат да се съмнявате във всичко.

Разберете как може да идентифицирате токсичните хора в обкръжението си и как да се справите с тях. 

Профилът на токсичната личност 

Токсичните хора имат навика да се изкарват жертви.
Токсичният човек винаги се стреми да се изкара жертва и да буди съжаление в другите, по този начин успява да контролира техните емоции. Когато този човек се изкарва жертва, вие сте длъжни да слушате всичките му излияния, което от своя страна е натоварващо и токсично за вас.

Тези хора умеят да манипулират останалите без никакъв проблем.
Този човек, знае как да ви накара и да ви убеди в неща, които биха му били полезни и така той може да ви накара да вярвате, че дадени хора от обкръжението ви, както близки и роднини не ви мислят доброто, както и че трябва да смените своята работа или нещо друго, което може коренно да съсипе добре устроения ви живот, защото за този човек е важно да бъдете в емоционална дупка, тъй като така ще ви контролира по-лесно.

Този човек има негативни, дори плашещи мисли за бъдещето.
Токсичните хора всячески се опитват да ви втълпят колко е труден животът, дори са способни да ви вкарат най-различни видове страхове, с които да могат да ви контролират и да си играят с вашето съзнание.

Комуникацията е трудна 
Този човек не се интересува, нито от чувствата, нито от емоциите ви, за него не е никак добре вие да се чувствате стабилни, здрави и щастливи, нещо повече колкото по-объркан ви е животът, толкова по-добре е за него самият.

Обикновено този човек никога не може да ви даде правилен съвет, когато се нуждаете силно от това, нито пък би откликнал да ви помогне когато имате някакъв проблем, той ще намери някакви оправдания, но никога няма да откликне на нуждите ви.

Токсичните хара губят времето ви докато ви натоварват психически. 
Токсичният човек е обладан само и единствено от негативните мисли, свързани с болести, неприятности, дори и смърт.

И това са предимно неговите теми за разговор. Когато сте в неговата компания, бързо ще усетите как това черногледство и негативизъм, започва да се попива и в самите вас – започвате да се чувства зле, както и усещате силно главоболие.

Този човек е способен до такава степен да ви натовари с негативни мисли, че трудно след това да можете да излезете от депресията, в която самият той ви е вкарал.
Токсичните хора искат да играете по техните правила.
Токсичният човек е хитър и манипулативен - обикновено неговото поведение е свързано с факта, че той силно иска да получи нещо от вашите отношения и докато вие самите го смятате за приятел и близък човек, той си играе своята игра, в която вие сте поредната пешка от дъската, която той задължително трябва да свали за да спечели играта.

Тези хора си играят с вашата психика и нерви 
Подобни хора са способни да ви причинят, както нервни сривове, така и психическо натоварване, депресии и допълнителен стрес.

Тези хора имат точно изградена стратегия, чрез която първо да ви обработят хубаво, след което да влезнат под кожата ви, а в допълнение да ви причинят възможно най-голямо психическо неразположение, защото колкото по-зле се чувствате вие, толкова по-добре се чувства токсичният човек.

Той може да бъде и енергиен вампир, който се опитва да изцеди и последните капки щастие от душата ви, затова внимавайте, какви хора допускате до себе си, защото не всеки човек ви мисли доброто и желае вашето щастие.