Какво научих на смъртното си легло

  • Сподели:
Какво научих на смъртното си легло

Кое е най-важното нещо в живота? Сигурно никога няма да разберем, докато не стане прекалено късно. Може би някои от нас вече го знаят, а понякога ни се случва да получим втори шанс.

Тази статия разкрива мислите, които се въртяха из главата на една моя близка приятелка в моментите, когато дори лекарите бяха изгубили надежда, че тя ще преживее болестта си. За щастие тя успя да оздравее и сега знае повече за себе си.

Ето какво споделя тя:

"Попадала съм на различни статии, писани от хора на прага на смъртта, в които те споделят за какво най-много съжаляват. Като човек, който е бил в такава ситуация (както и много други) не мога да не направя мой личен списък. Оказва се, че е малко по-егоистичен и не чак толкова мотивиращ колкото очаквах, но аз научих важни уроци от преживяванията си и бих желала да ги споделя.

За какво не съжалявах, когато мислех, че животът ми скоро ще приключи:

1. Не съжалявах, че не не съм се оженила и че нямах деца.

Изненадващо, но не съжалявах. Семейството би било логично продължение на дългата ми връзка. Или не? Защо не го направих? Въпреки че бях почти на 30, аз изобщо не знаех дали желая да имам семейство и деца.

Какво научих от това: Трябва да избягваме да вземаме решения, свързани с нашето бъдеще и това на партньора, когато са основани на някаква несигурна логика. Вместо това, опознайте първо себе си, развивайте се! Дайте на партньора си възможността да срещне друг човек, който знае какво желае. Не можете да споделите живота си с някого, ако все още нямате собствен живот.

2. Не съжалявах, че не съм прекарвала повече време с моите близки.

Понякога исках, но не можех, а понякога просто не желаех. Някои мои близки вече не са сред нас и да, бих искала да са. Някои са се отдалечили толкова много, че сигурно никога повече няма да се срещнем. И все пак, да прекарам повече време с тях тогава си е за тогава, вече не е релевантно. Тогава съм имала своите причини да не съм с тях.

Какво научих от това: Прекарвайте точно толкова време с близките си, колкото чувствате, че е достатъчно. Само така ще се чувствате истински добре в компанията им и ще прекарате качествено време заедно. Няма нищо лошо в това, ако понякога само мислено сте с тях.

3. Не съжалявах, че работех толкова усилено.

Да, понякога не бе лесно да намеря баланса между работата и личния ми живот. Така понякога забърквах истинска каша в отношенията си. И все пак бях щастлива, защото бях постигнала това, което постигнах, бях благодарна, че имах възможността да правя грешки и да се уча от тях.

Какво научих от това: Да работиш усилено не означава, че непременно ще пожертваш останалите важни за теб неща. Да работиш усилено не означава, че няма да се проваляш. Използвайте опита си, придобит от грешките, за да продължите напред.

Научете се да се проваляте и да се изправяте след това обогатени от опита си. Успехът не означава, че трябва задължително да сте най-добрите в това, което правите или се опитвате да направите. Това да сте подготвени и любопитни е много ценно, но прекаленото обмисляне убива креативността. Развивайте се и се учете в процеса на работата.

4. Не съжалих, че целунах един непознат на летището.

О, каква целувка само! Като си помисля, че можеше да я пропусна, ако не бях достатъчно смела. Без план, надежда и посока, аз целунах един човек, когото познавах едва от няколко дни. Той замина, но споменът за тази целувка винаги ще ми напомня, че истинската любов съществува!…"

Следва продължение… Нещата, за които съжалявах...

Още интересни статии на автора може да откриете на Milaswellness.com.

Снимка: lovethispic.com