Календар на връзката за любов без край

  • Сподели:
Календар на връзката за любов без край

Колко време отделяш напоследък на партньора си? Имали ли сте наскоро възможност да сте наистина заедно, без да се разсейвате или признаваш, че е било отдавна? Проучванията показват, че двойките отделят средно едва девет минути за разговор. Младите родители прекарват само 10% от времето си заедно.

Седнете и изгответе календар, в който да си отбележите всички любовни уговорки. Това ще ви помогне да поддържате курса, а при необходимост – да го поправите. Понеже, ако не планирате нещата отрано, има голям риск те въобще да не се случат.

Не забравяй да планираш и време за себе си. Ако накрая календарът се запълни, значи с любимия човек сте на една вълна. Време е за интимност, отпускане, възбуда, наслада и благотворен ред.

Календар на връзката: категории и честота:

Късна среща – веднъж седмично

Това е моментът да се върнете към началния етап на връзката си. Никакви въпроси от практическо естество, само време за любов, интимност и секс. По възможност планирайте по веднъж седмично по една такава вечер, в която децата да спят другаде. Интимна вечер два пъти месечно е санитарният минимум.

Пространство за дишане – редовно

Вдишай, издишай....Редовно отделяй време само за себе си, в което да си поемаш дъх и да си заредиш батериите.

Влезте час – три пъти годишно

Планирайте време, в което да работите над любовта и връзката си. Помислете дали да не се запишете на курс или да прочетете и обсъдите подходяща книга.

Визия и мечти – три дни годишно

Веднъж годишно оглеждайте връзката си от птичи поглед. Какво искате да постигнете? Какво кара сърцата ви да подскачат от радост? Този сеанс ще ви помогне да уголемите мащаба на мечтите си и да очертаете обща визия.

Време за семейството – редовно

Планирай време, което да прекараш със семейството си: почивки, празници и рождени дни.

Тримесечни разговори – един уикенд на всеки три месеца.

По време на тримесечните разговори обсъждайте практични теми като отпуските, финансите, училището, работата, здравето, домакинството.

Из "Любов без край" на Емануела Деянова, издателство "Изток-Запад"