Кама сутра или как да живеем по книга

  • Сподели:
Кама сутра или как да живеем по книга

Кама сутра е учение

"Защото е универсално правило, че колкото и свенлива или ядосана да е една жена, тя никога не би останала равнодушна към мъж, коленичил в краката й."

Това ще срещнете, ако приютите в обятията си един велик труд - големия културен шедьовър, сборник от индуистки текстове за сексуалното поведение на човека и божественото единение между двама души (не само между мъж и жена!).

Творба, която се прекланя пред жената и учи хората как да живеят в блаженство – Кама сутра.

Ако напишете Кама сутра в българската Wikipedia, първото изречение, което ще прочете, ще бележи целия ви път оттук нататък през дълбоките и богато напоени тектонични слоеве на това изкуство с грешка.

Защото Кама сутра не е книга. Кама сутра е учение! А това, което повечето познават и олицетворяват с най-сексуалната книга на света, е илюстрован сегмент от цялото познание в любовната игра и сладострастието на секса, само и единствено като физически акт. Опа! Не! Ето, че и аз направих грешка.

Най-чувственият и емоционален израз на (не)физическата любов 

Точно тази книга ще ви покаже, че сексът не е просто полов акт. Разлиствайки между пръстите си тези страници, ще разберете, че сексът всъщност е най-чувственият и емоционален израз на (не)физическата любов между двама.

Пак той разкрива богато населени с чувства светове, преливащи от цветове и форми. Учението ни показва как любовният ритуал води съзнанието ни до зона, в която можем да открием най-сакралните си въжделения.

Всичко в Кама сутра се свежда до съвършенството в земната му проекция, а именно, че емоционалният и всеотдаен любовен сеанс е съвършена форма на човешка емоция – изживяване извън пределите на времето и пространството.

Психологически трактат

Книгата за Кама сутра се счита за най-автентичното произведение в изследването на сексуалната активност. Психологически трактат, който ни разкрива в дълбочина ефекта на страстта и нагона върху самото човешко поведение.

Текстът има за цел да бъде всеобхватен и да показва различни гледни точки и начини на живот.

Kama означава желание, а sutra – нишката, която държи нещата заедно. Затова в текстовете, изграждащи творбата, не се говори само за сексуални пози, а за всичко онова, което може да възбуди сексуално желание.

Особено при жените, защото, откакто свят светува, се знае, че при мъжките индивиди, проблемите с либидото са по-редки.

Книгата разкрива техники за всичко онова, което може да резонира с всякакъв тип женски усещания и емоции, които биха дали отзвук върху сетивата и съответно – биха довели до мощна екзалтация.

Кама сутра не е крайно обусловена като секс наръчник или илюстрована творба с креватни акробатични постижения на древните индийци. Или поне не само това.

По-точно бихме могли да я определим като ръководство, не само в любовната нирвана, а в "изкуството да живеем". Всъщност, само около 20% от книгата се отнасят до сексуални физически еквилибристики. За останалите 80% ще ви разкажем по-долу.

Изкуството да живеем

Ако "разбием" анатомично клетъчния състав на "изкуството да живеем", то ще ни разкрие следния списък:

  • естеството на любовта и любовното поведение на човека;
  • флирта и ухажването;
  • откриването на партньор;
  • поддържането на семеен и сексуален хабитат; изневерите;
  • задоволяването на всички човешки сетива по най-добрия начин
  • и всичко останало, ориентирано към плътско и емоционално задоволство.

В общо 1250-те стиха, разпределени в 36 глави, допълнително организирани в седем части, можете да прочете полезна информация по цяла група теми.

Те се отнасят до неща като: правилно поведение, придобиване на полезни знания, как да си вземете жена (или мъж.., ако искате), как да печелите пари, както и правене на лимонада и как да научите папагали да говорят.

Което е далеч от досегашната ви представа за "тая мръснишка книга", нали?

Най-кратко казано, Кама сутра ни напътства как да живеем така, че да ни е хубаво, като основен жизнен компонент е сексът и непрестанното желание да го правим. Или елиминирането на всичко, което би повлияло негативно върху желанието.

Изкуството на флирта

В най-сексуално заредения том на света се говори за изкуството на флирта. Смелостта да бъде наречено "изкуство" идва от практиките, които приличат на истински ювелир.

Младеж, който вече е достигнал осъзнатата възраст за намиране на спътница, трябва да предприеме определени действия, които да покажат на девойките около него, че е тръгнал на поход за завладяването на сърцето им.

Начинът, според насоките на Ватсаяна (май не споменах по-горе – това е авторът), е да организира празненство, на което гостенките му трябва да рецитират поезия.

"Флиртуването" протича, като домакинът чете стихотворение с липсващи части, а останалите се състезават за творческо запълване на липсващото. И това, ако не е красота, то вие кажете как другояче бихте го определили?

Нека наблегнем на факта, че водещи в ухажването са младите мъже, а не девойките.
Вторият пример се отнася до действията на вече оформена двойка, за да затвърди любовния си статут. Двамата трябва да се усамотят, за да се отдадат на знаците, които си подават.

Играта се състои в плуване. Гмуркането под вода на момчето и последвалите действия е един изключително романтичен акт на съблазън. Младежът трябва да се потопи под вода, далече от своето момиче, след което да доплува до нея, да излезе от водата, изненадвайки я, като леко и нежно я докосне. След това трябва отново да се гмурне и да изчезне в далечината.

В онази част, в която се говори за намирането на брачна половинка, три от четирите глави се отнасят до действията на мъжа, да намери правилната съпруга.

Само в една глава обаче се дават напътствия към жената - как да "стисне за вратлето гълъбчето, на което е хвърлила око". Поредното доказателство за "недодялаността" на мъжете в любовните афери. Докато жените се раждат с вродени качества и умения в тази област.

Може би се обяснява с факта, че жената притежава повече духовна енергия. Според Ватсаяна, единственият начин мъж да се докосне до божественото, е чрез сакрален и емоционално зареден любовен акт с жена.

Научете повече за целувките, прегръдките, садо-мазо елементите, изнерявата и груповия секс в "Кама сутра или как да живеем по книга - II част"