Миг Джагър възпя пандемията

  • Сподели:
Миг Джагър възпя пандемията

Вокалистът на рок динозаврите The Rolling Stones, неуморият бог на рокендрола Мик Джагър възпя пандемията и отпразнува края на локдауна в Англия със съвместно парче с колегата си и приятел Дейв Грол - Easy Sleazy.

Eazy Sleazy разказва за тежките дни, свързани с изолацията по време на пандемията и последиците, до които е довела карантината по целия свят. Засегнети са и темите за антиваксърите и конспиративните теории за коронавируса, присъства, разбира се, и надеждата, че всичко ще се оправи. 77-годишният фронтмен на Rolling Stones, „въоръжен“ с китара пее: "Ще избягаме от стените на този затвор и ще се озовем в градината на земните наслади!". Мик Джагър написал новото парче преди месец, докато си седял вкъщи и мислел за последиците, до които световната пандемия ще доведе човечеството. След като написва музиката за песента, Джагър изпраща демото на Дейв Грол от Foo Fighters, който толкова харесва музиката, че му казва, че ще започне да работи по нея още на следващия ден. "Трудно е да се опише с думи какво означава тази песен със сър Мик за мен," казва Грол пред сп. „Ролинг Стоун“. "Това е отвъд сбъдната мечта." Дуото изпраща части един на друг през последния месец. Джагър изпълнява електрическа китара и вокали, а Грол е на барабаните, електрическа китара и бас. 

"Земята е плоска и студена, никога не се затопля, полюсите се превърнаха в киша, Второто пришествие закъснява, извънземните са сред нас.", пее Мик, а след това атакува противниците на ваксините: "Сложих си ваксината, Бил Гейтс е в кръвта ми – контролират ума ми".

"Исках да споделя тази песен, която написах за евентуалното ни излизане от локдауна с необходимия за целта опитимизъм. Благодаря на Дейв Грол от Foo Fighters, че веднага скочи на барабаните, баса и китарата. Беше много забавно да работя с теб по тази песен. Надявам се да харесате Eazy Sleazy!", казва Мик Джагър.