Миш-маш от интересни факти за света около нас - II част

  • Сподели:
Миш-маш от интересни факти за света около нас - II част

Вече ви представихме първата порция миш-маш от интересни факти за света около нас. Ето и втората:

1. Природата е толкова изобретателна

Ако човешката анатомия ви се струва едно от най-сложните за научаване неща на планетата, то тогава си представете, че всеки животински вид разполага със своя собствена анатомична система, коренно различна от тази на човека.

Това недвусмислено важи за някои много редки костенурки, които се славят със своята обратна конструкция – те могат да дишат през ануса си (или т. нар клоакално дишане) и да се възпроизвеждат през устата.

2. Супер Марио

Говорейки за любими сериали, не можем да пропуснем и любимите ни телевизионни и видео игри от още по-далечното ни детство. Супер Марио е незабравимата класика, която и до днес кара сърчицата ни да потрепнат при звука от падане в пропастта на любимия ни мустакатко.

Забелязали ли сте, обаче, че облаците и храстите в графиката на играта са абсолютно един и същ обект, но с различни цветове?! Ами убедете се сами.

3. Зъбати комари

"Любимите ни" комари буквално изсмукват кръвчицата ни с едно кофти убождане, но пък за сметка на това - разполагат с цели 47 зъба.

4. Целувайте се всяка сутрин

Ето нещо готино за онези моногамни субекти, които държат на половинките си. Вижте защо е добре да бъдете верни и любящи. Едно проучване установило, че тези, които целуват половинката си всяка сутрин, се разболяват значително по-рядко.

Също така са част от по-малко автомобилни злополуки. Те печелят 25 % повече месечно и живеят около пет години повече от онези, които не си разменят сутрешни милувки. Според учените причината за това е, че целуващите започват деня с положителни емоции, въпреки лошия дъх на любимия човек.

5. Съвременен Робин Худ

Чувайки за банков обир или се ядосваме на онзи бандит, осмелил се да посегне на паричните спестявания на хората, или му завиждаме, заради същото нещо, или пък му се възхищаваме за смелостта. Абе да си признаем – в повечето случаи цъкаме неодобрително с език.

Има един пич, обаче, дето си знае работата. Съвременен Робин Худ. Небезизвестният банков обирджия от 30-те години Pretty Boy Floyd често унищожавал много от ипотечните банкови записи, оставяйки много хора без дълг.

6. Дали?

За следващия факт не можем да гарантираме, че е 100% истина, но спекулациите гласят, че модният гигант Louis Vuitton изгаря останалата (непродадена) продукция от чанти в кая на всяка година, за да се избегне п-ниската им пазарна цена.

7. За домашните любимци с обич

Завършваме с нещо наистина cool и положително. Нещо, което повечето собственици на домашни любимци вероятно вече знаят. Кучетата имат специалната способност да усещат щастието, тъгата или гнева у хората. Те могат да помиришат и да усетят възхода и падението на нашите хормони, свързани с емоциите. Да, но за сметка но това пък, котките не казват къде са скрити наркотиците.