На бедния му липсва много, на алчния - всичко

  • Сподели:
На бедния му липсва много, на алчния - всичко

Вие вече сте щастливи, просто си търсите причини да не сте!

На бедния човек му липсва много. Той не се наслаждава на луксозен живот, може дори да няма покрив над главата си. Въпреки това при алчния човек може би е дори по-зле.

Израснали сме в един консуматорски свят.

Всичко, което трябва да направите е да се огледате в обявите и рекламите, които ви заобикалят. Най-новият телефон, колата, която все още никой не притежава…

Това, с което разполагате, със сигурност ви е достатъчно. Но въпреки това искате още и още и не оценявате това, което вече имате.

На алчния човек не му достига много, защото той не вижда какво има

Мислим си, че се нуждаем от много неща, понеже така сме научени да разсъждаваме. Колата, която току що е излязла, притежава нещо, което вашата кола не притежава. Може да е най-дребното и маловажно нещо, но мислим, че се нуждаем от него.

Ние сме егоцентрични и с конкурентен дух. Може и да се почувстваме задоволени, когато получим новата си придобивка, но дали сме наистина щастливи?

Бедните са щастливи. За тях е без значение, че живеят на улицата без нищичко за ядене. Тъжни ли са понякога? Разбира се!

Ние сме емоционални създания и дори всичко да върви добре, пак ще имаме своите възходи и падения.

Въпреки всичко това, бедните знаят какво е истинско щастие, защото са научени да ценят и малкото, което имат.

От друга страна, всеки ден виждаме хора, които са спечелили милиони и много от нас мечтаят да бъдат на тяхно място.

Може да си купите всичко и все пак ще остане още за купуване. Понякога обаче разпилявате парите си, понеже само по този начин може да спрете да мислите за положението, в което се намирате.

Душата трябва да се подхрани. Нахранете душата си с истински добрите неща.

Искането на нови и нови неща няма да ви направи щастливи; това, което наистина заслужава вниманието ви, ще ви избоде очите: вашето вътрешно аз.

Няма по-добър учител от самия живот

Може би вече го знаете, но продължавате да се спъвате в едни и същи препятствия. Но с всяко падане научавате по нещо ново.

Няма по-добър учител от самия живот.

Спомнете си за всички случаи, в които виждате какво сте имали, едва когато сте го изгубили. И освен това вероятно няма да ви е за последно.

Да помислим за всички дрехи, които сме си купили и колко зле сме се почувствали вкъщи при вида на празния портфейл.

Правим го без да мислим, защото само виждаме, а не наблюдаваме.

Всеки път, в който мечтаете за друг живот, омаловажавате това, което сте постигнали и хората, които са били до вас през това време.

Вие всъщност сте щастливи. Просто търсите причини да не бъдете.

Наистина ли струвате повече, когато притежавате повече?

Мислите, че колкото повече приятели имате, толкова повече стойност имате. Колкото по-добра е работата ви, толкова повече признание ще получите. Това са мисли на алчен човек.

Цената, която наистина има значение, е тази, която вие плащате. Дали една работа е по-добре от друга? Със сигурност, съществува работа, по-трудна от останалите, която изисква повече жертви.

Не съдете никога по това как може да изглеждат нещата за страничния свят.

Време е да поставите под въпрос всяко нещо, в което сте вярвали до момента.

Израснали сме в общество, което ни внушава определени ценности и убеждения, но това не означава непременно че са добри такива.

Ако все още не сте щастливи, това е защото държите мисли в главата си, в чиято истинност не би трябвало да вярвате. Те може и да действат при някои хора, но все пак всички сме различни.

Мечтания за печалба от лотарията, забогатяване, никога повече да не се тревожите за пари… Това е реалността ви, всекидневният ви живот.

Въпреки това, дори нещата да не са лесни, все пак я има искрицата на живота.

Все пак какво би се случило ако спрете да се тревожите за всичко това? Какво би било ако нямате никакви проблеми?

Бихте преминали през живота щастливо и спокойно… Но след това какво?

Не виждаме, че всичко лошо, което ни се случва, всъщност дава смисъл на нашето съществуване. Без никакви проблеми, затруднения или предизвикателства животът ни не би имал никакво значение.

Не мислете като алчния човек. Мислете като бедния. Това ще разкрие цял нов свят пред вас.

Източник: zdraveikrasota.bg