Най-важното за зодия Близнаци

  • Сподели:
Най-важното за зодия Близнаци

Зодиакален знак БЛИЗНАЦИ (21 май - 20 юни)

Девиз: "Аз мисля!";
Стихия - Въздух, качество - подвижен;
Скъпоценни камъни: берил, кехлибар, ахат, златист топаз;
Метал - живак; цвят - жълт;
Планета управител - Меркурий.

Личност

Вие сте доста противоречива личност и наистина е чудо как успявате да се справите с всичките си вътрешни противоречия и търсения. Промените и непрестанните метаморфози са вашия запазен знак.

И независимо, че с вас никога не е скучно, постоянната ви изменчивост малко плаши хората, защото не знаят какво могат да очакват от вас. Несъмнено блестящият ви ум и способността ви да реагирате мигновено във всяка ситуация ви дават много ценни предимства.

Ако успеете да ги впрегнете в работа, бихте могли да постигнете блестящи успехи в професията. Най-добре можете да се представите в областите, където се иска бърз ум и умение да се контактува с различни хора. Ваше поприще може да стане словото, но не бива да злоупотребявате с него.

Любовният ви живот преминава навярно в едно непрестанно търсене на подходящия партньор. Вие сте способни да обичате няколко мъже (жени) едновременно, макар че е трудно да обясните (дано да не ви се налага) как е възможно това. Имате нужда от партньор, който да ви изслушва и разбира, да уважава личното ви пространство и свобода.

Качества

Положителни: деятелност, жизненост, контактност, честност, доброжелателност, общителност, либералност, непредубеденост, изобретателност, маневреност, остроумие.

Отрицателни: нетърпеливост, бъбривост, повърхностност, нервност, двойственост, уклончивост, капризност, непрактичност, любопитство, дребнавост.

Външен вид

Мъжът Близнаци е среден или висок на ръст, със слабо тяло. Ръцете и краката са издължени, докато говори оживено жестикулира. Лицето е слабо, с високо изразено чело, с акцент в областта над веждите. Носът е заострен, тесен, устата е средно, устните са тънки, понякога стиснати. Косата е кестенява, с тънък косъм, очите кафяви или зелени, подвижни, походката – бърза.

Жената Близнаци е стройна, със фино тяло, тесни бедра. Лицето е светло, възможно е да има лунички. Има светла и права коса, обикновено я носи дълга. Очите са малки, живи. Устата им е неголяма, със тънки устни. Има удължен врат и дълги пръсти на ръцете.

Здраве

При Близнаците се наблюдава много бърз обмен на веществата, което води до голям разход на кислород в кръвта. За да не се задържат отпадъчни продукти в в нея, трябва да се диша дълбоко, за да доставя достатъчно кислород в кръвта.

Слабо място се явява нервната система и като следствие могат да се наблюдават болести на нервна почва. Приемането на калций с храната води до намаляване на възбудимостта на нервната система. Друго слабо място са дробовете, раменете и ръцете. Типични заболявания: ангини, пневмонии, бронхити, туберкулоза, бронхиална астма.

Препоръки: Да дишат чист въздух, да прекарват повече време на открито, да се движат, да спортуват, да не пушат цигари и да избягват задимени пространства.

Храни

Растения: круши, пъпеши, лимони, царевица, лешници, леща, копър.

Хранене: Препоръчват се млечни продукти, сирене, кашкавал, яйца, моркови, орехи, храни, богати на фосфор, калций, витамини B, C, D, E. Всички житни растения, целина, бобови култури, цветно зеле, зелен грах, моркови.

Аромати

Нарцис, зюмбюл, теменужки, кедър.

Работа

Области - информация, реклама, медии, образование, търговия, издателска дейност, техника, филология, посредническа дейност, транспорт.

Професии - рекламен агент, журналист, радиоводещ, говорител, куриер, посредник, издател, библиотекар, секретар, писател, преводач телевизионен или радиотехник и др.

Пари

Близнаците просто умеят да "правят" пари. Те са родени далавераджии и от далеч подушват кое може да им донесе печалба. Но така както ги печелят, така ги и харчат – с размах! Няма Близнак, който да не може да измисли поне 10 „сравнително законни” начина да ви измъкне парите. И ако не си отваряте очите на 4 ще го направи, докато се усетите.

В началото на всяка своя романтична връзка Близнакът е способен да похарчи целият си месечен доход, че даже да влезе и в дългове само за да изглежда по-значителен и по-благополучен отколкото всъщност е. Кога ще се справи с тази финансова травма е съвсем друг въпрос.

Най-добър партньор за Близнака е човек с минимални потребности и то не само, защото той обикновено няма постоянни доходи, а защото според него най-важното семейно задължение е непрекъснато да се спретват купони, където да изтича семейния бюджет.

Любов и брак

Близнаците са очарователни и около тях непрекъснато има "влюбени до уши" почитатели/ки. Те трябва да знаят обаче, че да се ухажва противоположния пол, да се сипят мили думи и обезоръжаващи усмивки за Близнаците е толкова естествено, колкото да се хранят и дишат. И всичко това съвсем не означава, че Близнаците ви отвръщат с взаимност или че вече сте ги омагьосали. Те може даже да не са ви забелязали.

Най-добрият подход би бил да се проявите като добър слушател, да показвате непрекъснатото си възхищение от тях, да ги гледате със светнал поглед и тогава съществува реална възможност Близнакът не само да ви забележи, ами и да се задържи наоколо за известно време.

Близнаците харесват ярките, знойни и колоритни личности. Те са пълни с идеи, като на моменти дори се удивляват на тяхната неизпълнимост. За да привлечете вниманието на Близнака, трябва да сте загадъчни и необикновени – те се интересуват от неизвеството повече от всичко.

В случай, че сте решили да свържте живота си с Близнак, не забравяйте – той никога няма да спре да се заглежда по други обекти, никога няма да надживее пубертета. До края на живота си ще трябва да го обгрижвате, да го придружавате по купони и... да го преобличате, за да не настине.

Все пак има начин – това е взаимното доверие, общия бизнес, здравата управленска ръка от ваша страна. Ако не успеете да го убедите, че сте екип, той просто ще смени посоката.

Подходящи партньори

Близнаците могат да се разберат с абсолютно всички благодарение на вродената си хамелеонщина.

В младежка възраст най-добре си пасват с Везните и Водолея. Те също са въздушни знаци, точно толкова повърхностни, непостоянни и свободолюбиви.

В средна възраст Близнаците леко се успокояват и намират общ език с Телеца, който им предоставя приятелство и стабилност и Овена, който успява да им наложи своето АЗ.

В зрелия си период Близнаците са доста напреднали в интелектуалното си развитие и са стигнали до определено ниво на самоконтрол. Това е моментът, в който може да има добър синхрон със Скорпиона.

Секс

Можете да впечатлите Близнака само, ако имате завидно самочувствие, ако не му обръщате внимание или реагирате на закачките му с пренебрежение, ако не взимате инициативата в свои ръце и даже видимо да не го забелязвате. За Близнаците това е непоносимо и те започват да се въртят наоколо ви като истински сателити докато не се окажете в леглото им.

В секса харесват експериментите и разнообразието. Харесва им да ги докосвате "в движение", дългите любовни игри, еротичните масажи и нежни отнесени разговори в свободното време, където вие сте предимно слушател. Трябва да го държите в напрежение, за да не ви изневерява. Сигурността убива тонуса на Близнака и той губи интерес към съответния обект.

Известни личности

Мерилин Монро, Пол Макартни, Боб Дилън, Вагнер, Р.Щраус, Григ, Пушкин, Платон, Блез Паскал, Томас Юнг, Томас Ман, Данте Алигери, А.К.Дойл, Кришнамурти, Джон Кенеди, Джордж Буш, Че Гевара, Тито, Георги Димитров, Петър Стоянов, Симеон Сакскобурготски.