Непознатите признаци на успех

  • Сподели:
Непознатите признаци на успех

Понякога животът става много сложен. Всеки нов ден е борба, а перспектива за по-добро бъдеще не се вижда. Тогава се запитваш дали пък истината не е в лекотата?

Колкото по-силно се опитваме, толкова повече се отдалечаваме от целта си. Работим здраво, следваме стриктно плана си, правим жертви, но накрая отново се чувстваме сякаш дори не сме помръднали от старото си положение.

Започваме да мислим, че правим нещо грешно и преразглеждаме наново действията и навиците си и точно поради това не успяваме да забележим, че отговорът се крие извън обсега, върху който сме се съсредоточили.

А дали пък не сме се заплели сами? Опитвайки се да придобием характеристиките и чертите на вървежни на пазара хора, загърбваме собствената си самоличност и пропускаме, че истинският успех е в това, което ни различава от другите, и най-добрият път да го постигнем е следвайки естествената си същност.

Да, тежко е и напълно безсмислено да захвърлиш всичко, което ти помага да живееш като пълноценна личност, за да се отдадеш на чуждите представи за съдържателен живот и сферите, в които можеш да го намериш. Позволяваме в нас да навлезе заблудата, че сме посредствени и бездарни и така ослепяваме за възможността сами да създадем нишата, в която да покажем силата си.

Истината е в това, което ни идва естествено отвътре - това е нашият извор на щастие, успех и съвършенство. Бягайки от него, сами се обричаме на мъка и се заблуждаваме, че тя ни води към нещо по-ползотворно.

Разбира се, нищо не идва наготово, но задайте си въпроса защо ви е трудно - защото искате да сте все по-добри в призванието си, да се развивате и да растете или защото правите нещо с такова нежелание, че дори мисълта за него ви изтощава. Физическото натоварване в повечето случаи е неизбежно, но важен индикатор е дали се чувствате психически безсилни и ако е така, най-вероятно сте в грешната посока.

Последвайте лекотата и ще спрете да вървите срещу себе си. Създадени сме да живеем със спокойна душа и да разгърнем изцяло потенциала си, а вместо това ние сами се ограничаваме и се хващаме в собствената си клопка. Животът не е мъка, но за тези, които са избрали истинските си способности - на тях не им се налага да разбиват стени, а да отворят вратите, откривайки ключа вътре в себе си!