Нищо не е просто даденост

  • Сподели:
Нищо не е просто даденост

Даденост! Това е думата, която отеква в цялото ни презадоволено модерно общество. Приемаме за даденост работата си, малките неща в живота си, като разнообразната храна и транспорта, възможността да избираме... от всичко!

Но най-големият ни грях е, че приемаме себе си и любимите си за даденост. Сякаш цялата вечност е пред нас и можем да правим всевъзможни глупости! Да, ама не! С наближаването на Коледа и Нова Година и периода на равносметките, не мога да не се запитам - защо се пропиляваме, дори и да го осъзнаваме?

Бързаме, сърдим се, хапваме на крак, спим недостатъчно, изглеждаме щастливи по празници и после пак емоционалното хлапе в душите ни отлита в забвение. Сметката за тока, наемът, училищната такса на детето - всичко това отново застава на преден план. До следващата Коледа, когато отново ще се потюхкаме как не ни стигат парите, работата не ни удовлетворява, децата не ни слушат, а половинката ни изобщо не е толкова перфектна, колкото ни се иска, ама карай!

Нали са празници. ТРЯБВА да сме щастливи и да похарчим маса пари, за да (си) го докажем. Ако се припознавате в написаното - честито! Вие сте праведен кадър на матрицата! Спокойно, това не е нещо крааайно лошо. На много хора си им е супер така цял живот, по-лесно е!

Но ако на вас не ви се струва редно да продължавате по същата схема и сте в дилема синьото или червеното хапче да пийнете с новогодишното шампанско, ще кажа само следното! Изборът е изцяло ваш! Не е чак толкова лошо да си различен, черната овца, аутсайдер и т.н., ако се чувствате щастливи!

Не ме разбирайте погрешно, няма да се превърнете в The chosen one, не всички сме Неовци за света, но може да се превърнете в Нео за своя собствен свят и любимите си, а това е повече от предостатъчно!

Е, спирам с препратките към "Матрицата", че станах досадна даже и за себе си!

Весела Коледа на всички :)

Снимка: summitbehavioralhealth.com